Sommartrenden: Designa ditt eget utomhuskökPå sommaren ställer vi fram både klocka och utemöbler.
För dig som inte tycker att det räcker med bord och stolar kan du även få ett komplett kök i trädgården.
– Allt fler bygger uterum och umgås där, så trenden med utomhuskök växer, säger Patrik Jarlhage, ägare och vd på Contura Steel. 

Så fort temperaturen drar sig upp mot plusgrader och vi närmar oss våren söker sig de flesta svenskar ut i solen. Contura Steel som utvecklar, tillverkar och säljer produkter i rostfritt stål under varumärkena Contura, Olofström och Ifö har nu tagit sig an att utveckla utekök under namnet Contura Steel.

Slipp monteringen
Deras utekök kan ses som en utveckling av grillen och inkluderar det mesta. Eftersom att Contura Steel bygger på moduler kan du själv skräddarsy och välja hur stort utekök du vill ha, vilken form det ska ha och om du vill ha hyllor, gasolplatta, kolgrill, gasolgrill eller varför inte sommarens kanske viktigaste del – en kylbox där du kan kyla både mat och dryck. Bäst av allt är att du inte behöver bygga något själv.
– Eftersom att allting byggs färdigt i fabriken och levereras ihopsatt behöver du bara koppla vattenslangen, säger Patrik Jarlhage, ägare och vd på Contura Steel.
Vill du designa ditt eget utekök? Läs mer här

”Tål alla årstider”
Enligt Patrik är en vanlig oro hos svenskar att det krävs mycket jobb att se efter ett utekök – men det gäller inte Contura Steel.
– Alla produkter är rostfria och enkla att rengöra. Inte heller väder eller årstid är något som ska behöva sätta stop för svenska villaägare att laga mat utomhus. Hela köket är skapat för att stå utomhus året runt och det finns tillbehör som skyddar från både smuts och nerfall, har man även ett enkelt tak över finns inget som hindrar att använda uteköket i alla väder, året runt.
Läs mer om produkterna här

   

Contura Steel AB är ett familjeägt bolag som utvecklar, tillverkar och säljer diskbänkar, tvättbänkar och utekök i rostfritt stål. Produkterna säljs under varumärkena Contura, Olofström och Ifö. Contura Steel har en över 280-årig lång industrihistoria och har tillverkat kvalitetsdiskbänkar i rostfritt ända sedan 1927. Hela tiden har verksamheten funnits i samma region och fabrik med kontor finns numera i Mörrum i Blekinge.

Läs mer här