Sov bättre – med saltterapiBesvär med andningen är ett vanligt problem som många lider av till följd av bland annat astma, nästäppa och snarkningar. 
Nu kan du lindra besvären – genom saltterapi i sovrummet.
– Salin Plus är en luftrenare som utsöndrar saltjoner för att du ska må bättre, säger ägaren Martin på Salin Plus.

Har du problem med andningen så har säkert även din sömn ibland påverkats negativt. Det svenska företaget Airsalt AB har som vision att öka användningen av saltterapi i Norden och ge människor behagligare sömn och livsstil på naturlig väg. För att råda bot på de andningsproblem som många drabbas av har de tagit fram en luftrenare som kan hjälpa dig att sova bättre.
– Salin® Plus bidrar till lindring av symptom från allergier och andningsproblem genom att ta bort luftföroreningar som orsakas av pollen, kvalster och djuravfällingar i luften du andas in, säger ägaren Martin på Salin Plus.

Renar luftvägarna
Till skillnad från traditionella luftrenare använder sig Salin Plus luftrenare av så kallad saltterapi. Salt har länge ansetts som en effektiv behandling vid andningsproblem och fördelarna med Salin Plus är många då det framför allt är en naturlig behandling som renar luftvägarna utan biverkningar. Saltet i Salin Plus kommer från Europas största saltgruva i Slanic Prahhova i Rumänien som årligen besöks av tusentals människor med andningsbesvär och på senare tid har metoden även blivit allt mer efterfrågad i västvärlden.
Läs mer om saltterapi här

Salin Plus är framför allt anpassad till sovrummet. Medan du sover sprider den torra saltpartiklar som du under din sömn andas in. Saltpartiklarna som utsöndras i luften hjälper till att rensa slemmet i luftrören. Slemmet innehåller allergener och tar med sig orenheter från cellerna ut ur kroppen.

– När du använder Salin Plus varje natt hjälper de antiinflammatoriska och antibakteriella terapeutiska fördelarna med saltet att rensa överflödigt slem. Du undviker alltså återkommande attacker, vilket också hjälper dig att andas naturligt och bättre.

”Kan förbättra din träning”
Även om du inte har andningsproblem kan Salin Plus hjälpa dig att andas lättare, exempelvis genom att förbättra din träning. Saltterapi kan nämligen bidra till att förbättra din andningskondition genom att återställa funktionen av lungornas utjämningsmekanism.
– Det är ofarligt och något som du varken störs av eller märker av – förutom att det kan bidra till behagligare andning. Tänk dig att du andas in frisk havsluft hemma eller på jobbet, varje dag. Det kan jämföras med att vara i en saltgrotta. Det är en väldigt enkel och naturligt procedur, säger ägaren Martin.

Om Saltterapi och Haloterapi

Den antikt traditionella hinduiska vetenskapen om hälsa och medicin, Ayurveda rekommenderar att skölja näshålan med saltvatten på daglig basis. Denna praktisering, som heter ”Neti”, används inom Yoga inför långa meditationer och övningar för att säkerställa rena och öppna luftvägar, vilket resulterar i en lätt andning.

Alla har vi hört mormors råd om att gurgla med saltvatten som ett botemedel, men som glömts bort i en tid av vetenskap. Som Dr Philip T. Hagen, medicinsk chef på Mayo Clinic sa: ”att gurgla med ljummet saltvatten underlättar halsont och påskyndar återhämtning av luftvägarna från rök och förkylningar, och reducerar inflammerad vävnad från luftvägarna i kombination med smärtlindring.”
Dr. Hagen betonade även att gurgling med saltvatten lossar tjock slem, som tar bort allergener, bakterier och svampar från halsen.