Star Clippers – Unique Sailing Adventures

Star Clippers är det självklara valet för resenären som söker ett annorlunda sätt att semestra på. Upplevelsen ombord kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar - bekvämligheten från traditionella kryssningar och frihetskänsla som man bara kan få ombord på ett segelskepp som susar fram helt med hjälp av vädrets krafter. Den avslappnade och familjära stämningen gör att man känner sig hemma vad man än vill uppleva, må det vara avkoppling i en solstol eller att försöka övervinna rädslan att klättra upp till märsen, 18 meter över havet!

Trots att skeppen är mycket mindre än traditionella kryssningsfartyg så erbjuds alla de moderna bekvämligheter man kan förvänta sig ombord som bekväma hytter, pooler, bibliotek, barer, restaurang samt underhållning, föredrag och aktiviteter anpassade för både yngre och mognare gäster.   

Utflykter i land erbjuds vid varje destination och tack vare storleken på fartygen går det att ta sig in i mer avlägsna, exotiska hamnar och få en ännu häftigare upplevelse.

Välkommen ombord!

Researrangören Poseidon Cruises erbjuder både temakryssningar i grupp och kryssningar på egen hand med Star Clippers.

 

Taubekryssning Malaga-Civitavecchia 25 april 2024                                                                                           

Följ med på en sjungande Taube segling från Malaga i Spanien till Roms hamnstad Civitavecchia i Italien - helt i Evert Taubes anda. På denna kryssning möter vi våren för fulla segel ombord på det fyrmastade skonertskeppet Star Flyer med intressanta stopp bl a på Mallorca, Menorca och Korsika. Fartyget tar endast 166 gäster. Färdledare är Erling Matz, hedersmedlem i Taubesällskapet, som sjunger och spelar tillsammans med Carina Lernhagen Matz.

Läs mer och boka resan här

 

Mat och vinkryssning Italien med Håkan Nilsson 3 maj 2024                                                

Välkommen att följa med på en exklusiv mat och vinkryssning i Italien med mat- och vinkännare Håkan Nilsson som vinciceron. Under kryssningen besöker vi flera vingårdar med vinprovning. På Villa St Michele, Capri, ges en privat rundvisning av Kristina Kappelin, känd från TV. Under kryssningen görs även stopp vid Amalfi, Sicilien och Ponzaöarna. Övrig tid är fri att njuta av vinprovningar och föredrag ombord, havsbris, oklanderlig service, polerad mässing och läckra kulinariska val.

Läs mer och boka resan här

 

Drömmen om att segla över Atlanten 13 november 2024                                                       

Segling över Atlanten från Gran Canaria till St Martin i Karibien är en unik upplevelse från den gamla världen till den nya. Innan vi tar oss an seglatsen på öppet hav gör vi stopp i San Sebastian på La Gomera. Vi har sedan tretton dagar till havs innan de Karibiska öarna dyker upp i horisonten. Livet ombord är avslappnat och känslan är nästan som att resa på en privat yacht. Merparten av tiden under dagtid till havs tillbringas på däck med gott om utrymme för avkoppling och aktiviteter. Färdledare är Per Roald, flerfaldig Atlanten kryssare samt eskaderledare i Västindien och Stilla havet. Under kryssningen hålls föredrag om segling och livet till havs.

Läs mer och boka resan här

 

Paketresa Korsika & Franska Rivieran 19 juli och 2 augusti 2024                                                            

Pris fr 28 800 kr                                                                                                                                

Paketresa, del i dubbel inkl:

- flyg fr Skandinavien-Nice t/r
- 1n på 3* hotell
- kryssning 7n/6d i kategori 6 inkl helpension, dricks, hamnavgifter

Läs mer och boka resan här


Poseidon Cruises -
Specialister på marina resor sedan 1979.

Läs mer på poseidoncruises.se eller ring oss på 042-37 40 00