Tails Rescue Sweden är en räddande hand för hundar i nöd

Krig och konflikter pågår i världen – och det påverkar även djuren. 2018 grundades den ideella organisationen Tails Rescue Sweden som kämpar för att ge våra fyrfota vänner en ljusglimt av hopp och kärlek.
– Vårt mål är att ge hemlösa hundar en andra chans till ett liv fyllt med kärlek och omsorg, säger volontären Marina.

Översvämningar, geopolitisk oro, torka och matbrist breder ut sig i världen och det påverkar både människor och djur. Den politiskt och religiöst obundna ideella föreningen Tails Rescue Sweden, TRS, omplacerar hundar i Sverige och räddar hundar från Ryssland, Ukraina, Uzbekistan och Kazakstan.

– Varje hund är viktig, oavsett bakgrund. De här djuren är hemlösa men långt från hopplösa och de behöver all hjälp och kärlek de kan få, säger volontären Marina.

Följ Tails Rescue Sweden här


Chipmärkta och vaccinerade
TRS grundades 2018 och innehar tillstånd från Länsstyrelsen att placera hundar och bedriva verksamhet i Sverige. Eldsjälarna som arbetar i organisationen lägger sin tid på att utvärdera adoptörer och matcha hundar med rätt familjer.

– Vi är enormt noga med att allt ska finnas på plats och vara helt korrekt förberett innan avresan från hemlandet sker. Hundarna som kommer till Sverige är chipmärkta, avmaskade, behandlade med fästingmedel och vaccinerade mot valpsjuka, parvo, smittsam hepatit och kennelhosta. De har ett fullständigt internationellt pass och är rabiesvaccinerade – dessutom är alla vuxna hundar kastrerade alternativt steriliserade.

Läs mer om processen här

Hitta familjens nya medlem
Hon understryker att adoption av en hund genom Tails Rescue Sweden måste vara ett väl genomtänkt beslut och att man behöver vara beredd på att investera både tid och tålamod.

– Det går inte att ställa höga krav på sin nya hund med tanke på dess bakgrund. Förståelse, tålamod, empati, tid och kärlek krävs och för att främja hundens anpassning bör familjen vara inställd på att tillrättalägga miljön där hemma så ni och hunden lyckas bygga upp ett ömsesidigt förtroende för varandra. Många av hundarna som kommer till Sverige har bara träffat människor som vill dem illa, vilket gör att det ofta krävs mer än man tror för att bygga upp en vardag och ett liv tillsammans.

På Tail Rescue Swedens hemsida listas de hundar som antingen redan finns i Sverige eller förbereds för att lämna sitt hemland. När man har hittat en hund man tror skulle passa i ens familj lägger man en intresseanmälan eller skickar ett mejl till info@tailsrescuesweden.org. Här berättar man om sin familj, vilka krav och förväntningar man har, tidsplan med mer, för att sedan kontaktas för en personlig intervju.

Skicka in din intresseanmälan här

Under den första tiden gör Tail Rescue Swedens medarbetare regelbundna uppföljningar och agerar stöd i vardagen.

– Vi lägger verkligen ner själ och hjärta för att alla hundar ska få ett bra hem. Även om man inte är redo, eller har möjlighet, att adoptera en hund är vi enormt tacksamma för allt stöd vårt arbete får. Varje hund förtjänar en räddande hand och med din hjälp kan vi tillsammans göra det möjligt.

Bli månadsgivare via swish: 123 560 7312


Tails Rescue Sweden räddar och rehabiliterar hemlösa hundar för att ge dem en andra chans till ett kärleksfullt hem. Vi arbetar för att minska hemlöshet bland hundar genom adoption, volontärarbete och utbildning.

Var med och förändra livet för utsatta hundar med oss!

Läs mer på tailsrescuesweden.org