Tibro Energi: Fossilfri elproduktion i hjärta av Skaraborg

Tibro Energi har länge varit en pålitlig leverantör av fossilfri el till invånarna i Tibro och hela Sverige. Med en stark förankring i det lokala samhället och ett långsiktigt engagemang för hållbarhet, fortsätter företaget att möta de utmaningar som energimarknaden i Sverige står inför.

För Tibro Energi är miljöfrågan central. Företaget erbjuder enbart fossilfri el till sina kunder, med ett särskilt fokus på lokalproducerad el från sitt eget vattenkraftverk i Tibro och från våra kunder. Jonas Angshed är vd på bolaget och berättar:

– Vi försöker göra vad vi kan för att tillhandahålla el i Tibro. Det är viktigt för oss att erbjuda hållbara alternativ till våra kunder, både lokalt och globalt. 

Företagets mål är tydligt: att tillhandahålla fossilfri el och samtidigt främja hållbar utveckling i regionen. Genom att erbjuda vattenkraftbaserad el och arbeta för att fler ska kunna ta del av fossilfri energi, bidrar Tibro Energi aktivt till minskade koldioxidutsläpp och en mer hållbar framtid.

Läs om fossilfri el   

Utmaningar och möjligheter
Energimarknaden står inför stora utmaningar, inte minst när det gäller effektbristen i Sverige. För Tibro Energi handlar framtidens utmaningar om att kunna leverera fossilfri el utan att kompromissa med sina principer.

– Utmaningarna är stora, särskilt när det gäller att säkerställa tillgången på fossilfri el. Vi måste hitta lösningar genom att utveckla lokal vindkraft, solkraft och flexibla energilösningar, säger Jonas. 

Företaget betonar också vikten av att bibehålla och utveckla fjärrvärmen, som spelar en avgörande roll i regionens energiförsörjning. Tibro Energi ser det som sin uppgift att säkerställa att kunderna fortsatt har tillgång till effektiva och miljövänliga alternativ för uppvärmning och elförsörjning. 

Upptäck Tibro Energi redan idag 

En lokal och personlig energipartner
En av Tibro Energis styrkor ligger i dess lokala förankring och närhet till kunderna. Företaget har ett stort fokus på att erbjuda personlig service och snabb respons till sina kunder.

– Vi är ett lokalt bolag och är snabba på bollen. Vi finns där när våra kunder behöver oss, utan långa telefonköer och med en genuin vilja att hjälpa, säger Jonas och avslutar: 

– Vi ser framtiden med optimism och kommer fortsätta att vara en drivande kraft för hållbar energiutveckling i Skaraborgsregionen. Genom att erbjuda fossilfri el och arbeta för energieffektivisering vill vi bidra till att skapa en hållbar och säker energiförsörjning för kommande generationer.

Mer om Tibro Energi 
Tibro Energi är ett lokalt energibolag med stark förankring i Tibro kommun. Vi erbjuder fossilfri el och fiber till våra kunder, med särskilt fokus på hållbarhet och lokalproducerad energi från vårt eget vattenkraftverk. Med personlig service och snabba insatser strävar vi efter att vara en pålitlig och miljövänlig energipartner för hushåll och företag i Tibro och omkringliggande områden. Läs mer här