Så vet du när det är dags för glasögon – gör kostnadsfritt syntest online

Har du passerat 35-40 årsåldern och fortfarande har perfekt syn så tillhör du minoriteten. Efter du fyllt 40 är det nämligen en väldigt stor risk att du egentligen behöver glasögon. Över 50 procent av alla behöver idag glasögon eller linser, de flesta vet bara inte om det. Men hur vet man att synen försämrats sedan man var yngre? Gör en snabb koll genom att prova ett syntest online här och nu. 

Av samma anledning som du söker läkarvård när du är sjuk, eller går till naprapaten med ryggont, bör du göra en synundersökning när du upplever problem som har med dina ögon att göra. Se glasögon eller kontaktlinser lika skönt för ögonen som återfuktande kräm på torr hud.

”Jag ser fortfarande perfekt. Kanske inte på långt avstånd, men vem gör det?”

De flesta som får problem med synen väntar ofta för länge innan de gör något åt saken. Synfel smyger sig på sakta, ofta så sakta att vi inte uppfattat att synen försämrats utan tagit det som ett nytt normalt tillstånd. Försämrad syn är lika oundvikligt när man blir äldre som att man blir fysiskt svagare i kroppen – och det är ingenting konstigt med det.

Vanliga tecken på att du behöver glasögon:

  • Huvudvärk oftare
  • Trött oftare
  • Ser mindre texter sämre
  • Behöver hålla telefon längre ifrån dig när du läser
  • Trött i ögonen vid mörkerkörning
  • Ögonen svider / känns torra
  • Blinkar / kisar oftare när du ser på tv

Idag behöver 50 procent av alla som passerat 35 år glasögon, och fler lär det bli med tanke på alla skärmar. Livet ska vara enkelt och bekvämt, och du ska känna dig pigg och glad. Upplever du tveksamheter runt din syn bör du därför boka en synundersökning.

Boka en tid nu

Syntest online på 5 minuter
Zeiss, ledande inom tillverkning av glasögonglas har tagit fram ett interaktivt syntest online som du kan göra redan nu. Det kan inte ersätta eller jämföras med en riktig synundersökning, men ger en fingervisning om du bör boka en tid hos optikern.

Gör ditt syntest online här

Förstärk din personlighet
Om det visar sig att du behöver glasögon rekommenderas att välja ett par som framhäver din personlighet. Glasögonen sitter mitt i ansiktet och bland det första man lägger märke till hos dig. Vad vill du utstråla? Dina glasögon kan hjälpa dig att skapa ett önskat uttryck samtidigt som det är en otroligt rolig modeaccessoar.   

Hantverk framför logotyper
I Stockholm hittar du en av norra Europas högst ansedda optiker med två fysiska butiker och e-handel. Louise Stering, ägare av Bågar & Glas, berättar om känslan de vill förmedla i sina butiker:

– Känslan att kliva in på Bågar & Glas är som att kliva in i en välsorterad modebutik av kvalitetssnitt där hantverk går före blaffiga logotyper. Alla bågar du ser har noggrant valts ut och förtjänat sin plats. Det går inte riktigt att jämföra Bågar & Glas med en annan optiker eller kedja i Sverige då utbudet, servicen, kunskapen och atmosfären i butikerna är helt unik.

– Det är inte de ”flashigaste” märkena som täcker väggarna, utan snarare glasögon för kunder som söker personlighet och unikitet. Moscot, Garrett Leight och Oliver Peoples är välkända märken för de flesta modeintresserade. För de som vill ha än mer exklusivitet rekommenderas Jacques Marie Mage, Dita, Kuboraum, Ahlem, Matsuda eller Oscar Magnuson, avslutar hon.

 

BÅGAR & GLAS, etablerat 1982 är en av norra Europas högst ansedda optiker med tre butiker. Likt en välsorterad modebutik med ett kurerat urval, riktar sig Bågar & Glas till den medvetna kunden som värdesätter kvalitet och hantverk. Bågar & Glas kliniska verksamhet består av synundersökningar och ögonhälsoundersökningar.

B&G besöker du i Stockholm på Norrlandsgatan 7, Kornhamnstorg 51 (Gamla Stan) och www.bagarglas.se

Instagram: @bagarglas

Victor Christophe

Learn More →