Utmana dina vänner, familj och kollegor med effektiva och roliga Boxbollen

Visst skulle det vara perfekt med ett träningsredskap som är lika kul som nyttigt för hälsan, som är enkelt att använda och fungerar lika bra för alla åldrar? Det är precis det Boxbollen är, ett roligt träningsredskap som kompletteras med en app. Så samtidigt som du får en bättre fysik kan du exempelvis utmana dina kompisar, din familj och kollegor via sociala medier.

Boxbollen är det perfekta träningsredskapet att bryta stillasittandet med oavsett om du är hemma, på kontoret eller på resande fot. Ett träningsredskap som kommer i form av en mjuk boll, ett elastiskt snöre och ett pannband. Det är bara att sätta på sig pannbandet, ta en paus från det övriga du håller på med och köra, det kan inte bli mycket lättare. Ett smart sätt att få en rolig och effektiv träning, som fungerar för alla åldrar.

Köp Boxbollen här

– Boxbollen stärker din fysik, utvecklar din motorik och förbättrar ditt fokus, vilket du har nytta av både i vardagslivet och på jobbet. Den är också perfekt att rensa tankarna med, om du fastnat med exempelvis någon uppgift på jobbet eller när du pluggar. Du får snabbt upp en hög puls, och förbränner mer kalorier än om du cyklar, simmar eller tar en power walk. Den är ett lika smart som kul träningsredskap som kommer med en app, det skapar en extra dimension, berättar Jacob Eriksson, medgrundare Boxbollen.

I appen hittar du övningar där du exempelvis ska följa en instruktör i allt från basic till avancerade rörelser och du kan även själv videofilma dig. Där kan du också föra in tävlingsmomentet och utmana dina familjemedlemmar och kompisar med exempelvis ”10 second max”, vem som gör flest slag på 10 sekunder. Det är dessutom det perfekta redskapet att utmana dina kollegor på jobbet med, vem vill inte tvåla till kollegorna lite extra på tio sekunder.

Boxbollen ger en förbättrad grundstyrka för hela kroppen, och lite extra för nacke och axlar vilket inte minst är viktigt om du sitter mycket vid datorn. Du kan även, genom olika övningar, träna upp din greppstyrka och förbättra ditt mentala fokus genom de repetitiva slagen.

­– Med Boxbollen går det enkelt att ta den där så viktiga pausen under dagen när du är stillasittande, samtidigt som du förbättrar flåset. Och den fungerar verkligen lika bra för både barn som för vuxna och äldre, alla kan bli en grym Boxballer. Vi märker att även många äldre använder den då det är ett lätt träningsredskap att hantera, även om du har en funktionsnedsättning, vilket vi tycker är väldigt kul, säger Victor Eriksson, medgrundare Boxbollen

Boxbollen är en svensk start-up som brinner för rörelseglädje. Bolaget ägs och drivs av bröderna Jacob och Victor Eriksson, med en bakgrund inom MMA och fotboll. Boxbollen startade vintern 2018, har precis nu lanserats i Italien och ska inom nästa kvartal lanseras i ytterligare sex länder. Via appen, som lanserades i oktober 2020 har Boxbollen nu 40 000 användare i 46 länder. Boxbollen säljs via företagets hemsida och via återförsäljare som bland annat Kjell & Company, Apotea, Meds och Apotek Hjärtat. Boxbollen rekommenderas från sex år och uppåt.

boxbollen.com

Sandra Ahlqvist

Learn More →