Vi behövs – snart är det dags för Stockholm Pride 2019

Fotograf: Olav Holten

Pussy Riot, Mel C, Icona Pop, Village People och Weather Girls är några av de artister som uppträder under Stockholm Pride 2019. För första gången är Clarion Stockholm vid Skanstull platsen för årets Pride House – och årets tema är Vi behövs.
– Det är valt som ett avstamp i samtiden där vi kan stanna upp och tillsammans känna stolthet utifrån den kraft vi som community besitter, säger Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride.

Årets pridetema: Vi behövs

”Vi har kämpat, ifrågasatt, protesterat och älskat för de rättigheter som hbtq-personer har i dag.” Så skriver Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride om årets tema: Vi behövs.
– Vi behövs för alla som tvekar att våga vara den de är, för vårt community. För att ta oss framåt tillsammans behövs vi allihop.

Här köper du biljetter till Stockholm Pride 2019

Sedan 1998 har Stockholm Pride arbetat för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de identiteter som finns inom hbtq-rörelsen. 29 juli drar efterlängtade Stockholm Pride återigen igång. Årets pridelåt har släppts: ”When we are free” med Daniel Mauricio och i år välkomnas bland andra Pussy Riot, Mariette, Mel C, Icona Pop, Village People och Weather Girls till festivalen – som har börjat röra sig söderut.

Pride House på söder
Pride House, som i många år huserat hos Kulturhuset Stadsteatern, har i år flyttat till Clarion Hotel Stockholm. På hotellet vid Skanstull kommer seminarier, samtal och workshops gå av stapeln med start redan på måndagen 29 juli.

– Clarion Stockholm tar festivalen tillbaka till söder och täcker ett ännu större område. Vi hoppas att många är peppade och vill uppmana vårt community att anmäla programpunkter med allt de har saknat, längtat efter och vill se på vår gemensamma plattform.

Läs mer och dela med dig på stockholmpride.org, klicka här

Under årets Stockholm Pride uppmärksammas både historiska hjältar som gått före och hjältar i dag. Vix Herjeryd menar att festivalen och årets tema ger Sverige en chans att blicka framåt – och få uppleva de spännande initiativ som är kopplat till temat som genomsyrar hela festivalen.

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival. Sedan 1998 arbetar vi för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen. Föreningen Stockholm Pride är en ideell organisation. Allt arbete med festivalen sker på volontärbasis. Föreningens syfte är att årligen arrangera festivalen Stockholm Pride. Under 2019 arrangeras Stockholm Pride mellan den 29 juli till 3 augusti.

Festivalpass för hela veckan
600:- fullt pris
450:- reducerat pris
Det går även att köpa dagbiljetter till både Pride House och Pride Park.