Vill du fynda guld? Här är det guldrea 365 dagar om året

Guld, diamanter, ädelstenar, klockor och silverföremål. Det är bara lite av vad du kan fynda hos en pantbank – till en bråkdel av priset i vanliga guldbutiker.

– Är du ute efter guld har du chans att göra en väldigt bra affär, säger Anette Lillevars på Pantbanken i Eskilstuna.

Guldsmycken är inte bara bling-bling och många kvinnors bästa vän – det är också en attraktiv tillgång som behåller sitt värde över tid. Det som avgör vad du får betala för det guld du köper är priset på guld som råvara men även valutakurser – och priset varierar med guldets vikt och renhet, eller karat. På Pantbanken i Eskilstuna pressar man sina guldpriser till så lite som en tredjedel av priset du betalar i en helt vanlig guldbutik. Det sträcker sig från guld till att även innefatta diamanter, ädelstenar, klockor och silverföremål.
– Visst, det är begagnat men vi tvättar alla smycken i ultraljudstvättar och putsar det noggrant. Det gör att allt ser sprillans nytt ut. Det guld som är trasigt, buckligt eller fult skickar vi istället direkt till smältning och är ingenting vi säljer, berättar Anette Lillevars från Pantbanken i Eskilstuna.
Vill du fynda guld hos Pantbanken Eskilstuna? Här hittar du deras webbshop

Pantbanken Eskilstuna AB har funnits i 22 år i Eskilstuna. Här finns experter som värderar föremål och belånar allt från guldsmycken till exklusiva ädelstenar, antikviteter, silverföremål, gitarrer och elektronik.
Vill du veta mer om Pantbanken? Klicka här

”En riktigt bra affär”
Den som vill fynda guld på Pantbanken Eskilstuna kan antingen göra det i Pantbankens webbshop – men även under de auktioner som går av stapeln i början av varje månad. Anette menar att det är ett ypperligt fyndtillfälle och berättar att ett halsband som kan kosta 10 000 kronor i en vanlig guldbutik kan kosta så lite som 3 500 kronor här.
– Även om en ordinarie butik säger att man har 20 eller 30 procents rabatt på guld kommer de aldrig ner i våra priser. Det är en jättestor skillnad, säger hon och fortsätter:
– Det absoluta fyndet är när det sitter diamanter i. Guldbutiker kan ta tusentals kronor för det men vi baserar det totala priset i princip enbart på guldet. Det innebär att du kan göra en riktigt bra affär när du köper en diamantring, avslutar hon.
Vad kan du fynda i Pantbankens webbshop? Kika in här!

Här kommer du direkt in till Pantbankens auktioner

Klimatsmart trend
Att handla guld, andra smycken eller värdefulla föremål vintage är inte minst en ökande trend, menar Anette. Till och med en klimatsmart trend, avslutar hon.

Pantbanken Eskilstuna AB har funnits i 22 år i Eskilstuna. Här finns experter som värderar föremål och belånar allt från guldsmycken till exklusiva ädelstenar, antikviteter, silverföremål, gitarrer och elektronik.

Kontakta oss:
Telefon: 016-120721
Fax: 016-142915
Mail: etuna.pant@telia.com

Pantbanken Eskilstuna AB
Kungsvägen 13 (Sveaplan)
633 49 Eskilstuna

Här hittar ni oss på Facebook!