Abilar Kådsalva – ett måste i ditt husapotekMed vårens första solstrålar följer också årets första utflykter – men skrubbsår och yrvakna insekter kan sätta käppar i hjulet för barnens utelek. Abilar® 10% Kådsalva är en sårläkande salva som fungerar som en skyddande barriär mot yttre faktorer som bakterier och svamp. Perfekt för hushållets första hjälpen-låda.

Med ett gediget husapotek kan man känna sig trygg – och där har Abilar Kådsalva en självklar plats.

Den effektiva kådsalvan kom till i början av 2000-talet, då specialistläkaren Arno Sipponen tillbringade ett år i finska Lappland och började intressera sig för hur lokalbefolkningen använde kåda för att behandla sår av olika slag. Efter att ha forskat på kåda som behandlingsmetod och fått bekräftat dess läkande effekt på sår utvecklades Abilar Kådsalva av finska läkare.

– Om du skär i ett träd börjar det producera kåda, som en del av en självläkande process. Och samma skyddande effekt har kådan på människor och djur, säger Heidi Koivuniemi, marknadsansvarig Repolar Pharmaceuticals, innovationsföretaget bakom Abilar.

Abilar Kådsalva är klass IIb CE-märkt medicinteknisk produkt, vilket ger en garanti för säkerhet och kvalitet även vid svårare sårbildning, vilket innebär att den även används av sjukhuspersonal på sjukhus och vårdcentraler.  Salvans effektivitet har bevisats vetenskapligt och den beror på att dess egenskaper skyddar såret från yttre faktorer som mikrober och smuts, vilket i sin tur påskyndar läkning av såret.

Motverkar antibiotikaresistens
I en tid då antibiotikaresistensen blir alltmer utbredd i världen är det viktigt att förhindra infektion och inte ta antibiotika mer än nödvändigt. Risken finns att bakterierna helt enkelt blir mer motståndskraftiga och i värsta fall gör antibiotikan verkningslös. Där fyller Abilar Kådsalva en viktig funktion, menar Heidi Koivuniemi.

– Abilar lindrar och påskyndar läkning av allt från ytliga skrubbsår till mer krävande, akuta sår, från getingstick till myggbett, hudsprickor, blåsor och brännskador, avslutar hon.

Om Repolar Pharmaceuticals
Repolar Pharmaceuticals grundades år 2006 av en grupp läkare och forskare. Företagets verksamhetsställen finns i Finland. Repolars produkter är avsedda att användas både av yrkesverksamma inom hälsovården och hemma. Repolars produkter används på många sjukhus och hälsocentraler.

Läs mer