Zagora Simply Organic: Skönhet som
 stöttar marockanskt kvinnokooperativ

Under vinterhalvåret är det lätt att huden tappar sin lyster och spänst, samtidigt som håret blir torrt och trist. I dag finns det en uppsjö av olika skönhetsprodukter inriktade på det kallare halvåret – att hitta rätt kan därför vara lättare sagt än gjort. Arganolja kan hjälpa dig att få glänsande hår och silkeslen hud – året om.

– Våra produkter skapas i ett kvinnooperativ i Marocko – vi är stolta över att kunna erbjuda bra produkter som gör gott för många, säger Ina Affroukh, Marketing Manager på hud- och hårvårdsföretaget Zagora.

I en liten stad, tätt utanför Agadir i södra Marocko, produceras arganoljan. Ina Affroukh, Marketing Manager på Zagora, besökte staden för första gången 2008 och förklarar att hon direkt slogs av alla människors välvårdade hud och glänsande hår.

"Så gott som alla hade babylen hud och ytterst få rynkor, trots att många säkert var över 40 år gamla. Jag fick reda på att detta var just tack vare arganoljan, som dessutom produceras i ett kvinnokooperativ i närområdet. Som pricken över i:et är oljan ekocertifierad", säger hon.

I Sverige började Inas närmaste bekantskap fråga efter produkten allt mer, och tio år efter det första besöket till den marockanska staden startade hon företaget Zagora. I dag har de byggt upp ett brett sortiment för att hjälpa sina kunder uppnå de skönhetsresultat de önskar.
"Oavsett om du vill mjuka upp vintertorr hud eller ge ditt hår mer lyster under den här mörka årstiden kan arganoljan ge dig det resultat du vill uppnå. Vi har en mängd olika produkter för både kvinnor och män i vårt sortiment."

Få bort rynkorna med Anti-Age
En av många produkter som Zagora tillhandahåller är deras Anti-Age – Regenerating & Repairing Serum. Med en stor blandning av flera av världens mest exklusiva oljor kan den utöka hudens elasticitet och reducera fina linjer. Produkten lämpar sig för alla olika hudtyper och går alldeles utmärkt att applicera runt ögonen, en plats där rynkor ofta dyker upp.

"Precis som alla våra produkter är även vårt anti aging-serum helt eko- och miljöcertifierat. Det är fritt från parfym och alkohol och har inte heller testats på djur", säger Ina.

Läs mer om Zagoras Anti-Age och beställ den här

”Absorberas snabbt”
För dig som önskar ett mjukt, fuktigt och naturligt glansigt hår – eller skägg – berättar Ina att det finns en enkel lösning. Zagoras serum
Beard It Up innehåller vitamin E som främjar en mer hälsosam hårtillväxt. Med detta kan du uppnå just det resultat du önskar – dessutom med en god doft av Patchouli, jasmin och cederträ.

"Serumet fungerar dessutom alldeles utmärkt för dig som vill ge ditt hår eller skägg lyxen det förtjänar. Och serumet tar inte heller slut i första laget – en till två droppar om dagen är allt som behövs."

Vill du se resterande produkter i Zagoras sortiment? Klicka här

Det marockanska kvinnooperativet som producerar Zagoras produkter ligger utanför Agadir. Här arbetar ett flertal kvinnor för att producera just arganoljan, och Ina berättar att hon är stolt över att kunna erbjuda en bra produkt som inte bara gynnar användaren utan även för producenten och miljön.

"Våra produkter hjälper till att säkerställa att kvinnorna i det marockanska kvinnooperativet där de produceras får rättvisa löner, hjälp att försörja sig själva och betala sina barns utbildning. Köper man våra produkter gör man gott för många."

Efter många undersökningar och resor till Marocko för att hitta de bästa råvarorna fattade Zagoras grundare beslutet att starta en webbshop. Zagora är namnet på grundaren Tareks hemstad – en vacker öken och oas.

”Det blev uppenbart att vi valde Zagora som vårt namn för vårt företag som står för natur, äkthet och skönhet. Att köpa från Zagora gynnar kvinnorna som arbetar i kooperativet. Vi arbetar med kärlek, vi ser till att kvinnorna som arbetar måste få rättvisa löner för att försörja sig själva, betala för sina barns utbildning och vara oberoende av män. Zagora har inga mellanhänder, vi väljer våra produkter och kvinnokooperativet med omsorg. Vår vision är att inspirera fler människor att välja att använda naturliga och ekologiska produkter, så att vi tillsammans kan kämpa för vår moderjord.”

 

Läs mer här

Fakta: Det här är arganolja

Arganolja kommer ursprungligen från Marocko och framställs ur arganträdets frön. Den är rik på vitamin E, essentiella fettsyror och antioxidanter. Oljan har under flera århundraden använts inom medicinen och i det marockanska köket. Men det var inte förrän dess användbarhet som skönhetsolja uppmärksammades som dess popularitet exploderade internationellt.