13-åringen om årets bok-klapp: ”Som att läsa sin egen dagbok”Nu är äntligen den efterlängtade boken ”Uppror och kärlek” här – den tredje delen i serien ”Bennys hemliga rapporter” av Per Lange. Hedda, 12, har läst alla tre böcker och beskriver den senaste som dramatisk, rolig och spännande – och som en toppenjulklapp.

– Jag längtar redan efter nästa bok, säger hon.

Dagboksromanen ”Bennys hemliga rapporter” vann Barnradions bokpris 2016 och uppföljaren ”Frihetszonen” kom även snabbt att hyllas i barnens bokvärld. Nu har äntligen den tredje delen i bokserien, ”Uppror och kärlek”, landat i våra bokhandlar.
– Det är en passionerad hyllning till barns lek, frihet och självständighet, berättar Per Lange.

Passa på: Här kan du köpa de två senaste böckerna för bara 199:-

”Kunde inte sluta läsa”
Aleksandra, 13, har läst boken och berättar att det kändes som att läsa sin egen dagbok.
– Böckerna blir bara bättre och bättre, jag kunde inte sluta läsa! Tycker den är stark, särskilt eftersom uppföljare ibland blir sämre och sämre, ha ha. Det kändes som att jag läste om mig själv, mina vänner och min familj. Den är verkligen jätterolig – det är en perfekt julklapp för någon i min ålder, säger hon.

”Uppror och kärlek” handlar om hur huvudpersonen Benny och hans vänner har fått nog av överbeskyddande mammor och pappor. De startar en motståndsrörelse, rymmer till en övergiven stuga i skogen och skriver en satirtidning som de lägger i föräldrarnas brevlådor på nätterna. De använder sociala medier för att locka till sig fler rebeller – och är i full färd med att planera en barncirkus för alla nervösa föräldrar. Samtidigt trappar Föräldraföreningen och polisen upp sökandet efter de försvunna barnen.

Vill du köpa den nya boken "Uppror och kärlek”? Klicka här

”Passar alla”
Hedda, 12, har också läst boken och hade precis som Aleksandra svårt för att lägga ifrån sig den.
– Det är verkligen en spännande bok som har något som passar alla – hästar, vänskap, action, spänning, coola farmödrar, elakingar, hjältar och en gemensam kamp. När kommer nästa bok?!

Vill du ge bort ”Uppror och kärlek” i julklapp? Klicka här


”Tredje delen i unika, roliga, härliga och spännande serien Bennys hemliga rapporter är en passionerad hyllning till barns lek, frihet och självständighet. Första boken vann Barnradions bokpris (SR) 2016.

"Först nu inser jag vad vi gjort. Vi har rymt. I en tid då Föräldraföreningen förbjudit allt, från att klättra i träd till att åka stjärtlapp till att kasta snöboll till att leka kull till att röra sig fritt utomhus i en tid då vi fått gps-spårare insydda i jackfodret, kameror installerade på skolgården för att se om vi leker enligt Föräldraföreningens riktlinjer, i en tid då vi inte ens får nicka bollen på rasterna så har vi rymt! Kan du fatta rymt!"