Spisa Smaker vill minska plastförbrukningen med FlowpackKonsumenten ska kunna äta så mycket som möjligt av det den bär hem från butiken. Utifrån denna devis har Spisa Smaker utvecklat Flowpack som funnits ute på marknaden i tre år. 

Flowpack är en skuren produkt där örter och sallater ligger i ett slutet emballage utan kruka. Jonna Hansson är VD på Spisa Smaker och förklarar fördelarna med Flowpack.

– Det finns en stor önskan hos konsumenter att minska plasten i förpackningar. Med Flowpack minskar andelen plast som köparen bär hem med hela 40 procent, medan hållbarheten för varan blir dubbelt så lång. Vi återvinner även den bortskurna krukan och låter komposten i krukan gå som jordförbättrare till våra bönder, säger Jonna.

Spisa Smaker arbetar med färsk smaksättning. De är sedan 1999 helt ekologiska och KRAV-certifierade. Kärnverksamheten är förlagd till Skåne där de har tre växthus nära de stora kedjorna för att minimera transportsträckor. Att minska plasten i sina emballage är ett av Spisa Smakers miljömål. 

Spisa Smaker grundades 1997. De var en av de första verksamheterna i branschen att erbjuda sina kunder ett helt ekologiskt sortiment.