3 julklappstips – för dig med motorintresseRacingutbildningar, biljetter till häftiga fordonmässor eller motortidningar med hög nostalgifaktor.
Albinsson & Sjöberg förlag är Nordens största motorförlag som dessutom arrangerar mässor och motorevent. 
Här tipsar Fredrik Bjerngren, marknadschef, om årets tre bästa julklappar till den motorintresserade.

Albinsson & Sjöberg grundades 1973 av fotografen Anders Albinsson och journalisten Stig L Sjöberg och har sedan dess blivit Nordens största motorförlag. Förlaget omfattar tolv tidningar som finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Polen, men har läsare i hela Europa. Varje år arrangeras dessutom flertalet populära mässor och motorevent som tillsammans lockar hundratals besökare.
– Vi ger ut tidningar, magasin och böcker och anordnar mässor samt driver två museer och två motorbanor, berättar Fredrik Bjerngren, marknadschef på Albinsson & Sjöberg. 

Här ger han tre perfekta motor-julklappstips – för bara några hundralappar.

• Bränn gummi på en motorbana
”Köp en Safety Drive- eller Track Day på Mantorp Park och bli en bättre och snabbare förare som kan köra både säkert och klimatsmart. Du kan använda din egen bil på dessa event.”

• Ett avbrott i vardagen
En tidningsprenumeration passar de flesta och är perfekt att ge i julklapp till den som vill ha en lugn stund för sig själv. Det vi skriver i våra tidningar handlar till stor del om fordon och motorer men också om livsöden, personerna bakom bilarna samt minnen om hur det var på 50- 60- 70- och 80-talet.”

• Populära biljetter
”Det må vara jul men årets största fordonmässa, Bilsport Performande & Custom Motor Show med underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower sker i påsk. Varje år vallfärdar 100 000 besökare till mässan så se till att köpa dina biljetter redan nu.”


Albinsson & Sjöberg är Nordens största motorförlag och ingår i den familjeägda mediekoncernen FabasGruppen AB som bedriver verksamhet i Sverige, Norge och Polen. Koncernen, med huvudkontor i Karlskrona, har ett 100-tal anställda och omsätter cirka 200 MSEK.

Albinsson & Sjöberg ger ut månadsmagasin, specialtidningar och böcker, har engagemang inom mässbranschen och tidningsdistribution, samt driver webbsajter och huvudsaklig inriktning på motor och teknik.

Därutöver produceras årligen ett 15-tal egna mässor och event med anknytning till motor.

Förlager driver också Albinsson & Sjöberg Bilmuseum och Karlskrona Porslinsmuseum.