6 knep – för att få till den perfekta uteplatsen i sommar 

Äntligen är det dags att inreda uteplatsen för att vara redo för sena sommarkvällar.
Ofta ses det som ett svårt och kanske klurigt projekt – men det behöver det inte vara.
Rickard, vd på Folkhemmet, guidar dig till hur du fräschar till din uteplats och vad du ska tänka på när du inreder.

Våren har äntligen gjort entré och det dröjer inte länge förrän vi befinner oss mitt i sommaren. Med det vill vi gärna spendera mer tid utomhus och utomhusplatsen eller balkongen blir ofta ett självklart val. Men hur ska man inreda för att vara redo för härliga grillkvällar och avkopplande dagar i solen? Richard, vd på Folkhemmet, guidar dig genom årets trender – och avslöjar vad som är extra viktigt att tänka på.

Vill du spana in Folkhemmets utemöbler och göra dig redo för vårens härligheter? Klicka här

Folkhemmet är inredningsbutiken med en spännande mix av rykande nytt, moderna designmöbler och svenska klassiker. Butikerna finns i Täby, Bromma, Barkarby och i Kungens kurva (Heron City) och sortimentet består av allt från stolar till soffor, sängar, matbord, soffbord, fåtöljer och utemöbler av bästa kvalitet. För den som föredrar att handla online kan vänta sig bra priser och säkra leveranser i deras webb-butik.

Föredrar provsitta komforten i dina utemöbler och få mer information på plats? Här hittar du folkhemmets butiker

Här guidar Richard från Folkhemmet dig i hur du inreder uteplatsen – och vad du bör tänka på:

1. Loungegrupper är hett – men våga investera. Loungegrupper finns i många olika material, storlekar och former och passar alla uteplatser och balkonger. Men snåla inte – om du spenderar några extra kronor på dina utemöbler kommer de att vara extra snygga, stadiga och hålla säsong efter säsong.

2. Var noga med materialval.  Trä, teak, furu och akacia kräver underhåll och laserade eller lackade trämöbler behöver bättringsmålas. Vill du undvika extra arbete bör du välja trädgårdsmöbler i aluminium eller konstrotting – dessa har en mycket högre tålighet mot sol och fukt och kräver inget underhåll.

3. Var inte rädd för att inreda med färg – men akta dig för vissa. De flesta är försiktiga när det gäller färger men faktum är att uteplatsen kommer att bli mysigare och mer välkomnande med en mix av härliga färger. Försök dock att undvika svart och rött på till exempel dynor eftersom de lätt bleks i solen.

4. Höj mysfaktorn med en utomhusmatta. Med en utomhusmatta blir din uteplats eller balkong mysigare och dessutom är det praktiskt eftersom den ska klara vädrets påfrestningar. Om du förvarar den i garage eller förråd under vintern håller sig dessutom mattan snygg i många år.

5. Tänk på att använda möbelskydd. Trädgårdsmöbler mår bäst av att skyddas från väta, väder och vind och för att dina utemöbler ska hålla så länge som möjligt är det därför viktigt med möbelskydd. Dessutom är det praktiskt eftersom du slipper torka av dina möbler från pollenpartiklar, smuts och regn.

6. Välj vattentåliga dynor – om du inte vill bära in dem. Inga utemöbler blir kompletta utan utan välsydda snygga dynor och om du inte vill bära in dina dynor när sommarregnet öser ner bör du skaffa vattentåliga dynor.


Folkhemmet är inredningsbutiken i Stockholm med god service och inspiration som erbjuder en spännande mix av rykande nytt och gedigen svensk tradition. På Folkhemmet vill de att kunderna som kommer till dem ska ha en underbar shoppingupplevelse och att de lämnar butikerna fyllda med inspiration och energi. Butikerna hittar du i Täby, Bromma, Barkarby eller i Kungens kurva (Heron City).

Online erbjuder Folkhemmet ett spännande sortiment med allt från moderna designmöbler från Italien till svenska klassiker. Sortimentet innefattar allt från stolar, soffor, sängar, matbord, soffbord, fåtöljer till utemöbler av bästa kvalitet. 

Mail: info@folkhemmet.com
Tel: 08 - 22 20 00