Karlstad – sommarpärlan för kulturälskare

Upptäck Karlstad i sommar; staden som bjuder på allt från kulturella upplevelser till natursköna vyer. Perfekt för par och kompisgäng som vill uppleva något unikt tillsammans.

Karlstad är en stad rik på kulturella skatter, omgiven av naturskönhet vid Vänerns strand och med Klarälven ringlandes genom centrum, som bjuder in till en sommar fylld av konst, musik och kulturella upplevelser. Här är listan på upplevelserna ni inte får missa när ni besöker Karlstad i sommar.

Boende med stil och komfort
För en avkopplande vistelse i lyxig miljö finns det flera fantastiska hotell att välja på. Hotel Fratelli är ett nyöppnat boutiquehotell med retreat- och spamöjligheter i förstklassig stil och komfort. Hotellet är ett utmärkt val för den som vill unna sig något extra. Ett annat alternativ är Elite Stadshotellet med sitt Vana Spa för extra sköna stunder och Rooftop by Vana, takbaren med fantastisk utsikt över staden och Klarälvens glittrande vatten.

Musiksommar och kultur
Karlstads musiksommar är en av stadens stora attraktioner med en mängd konserter och musikuppträdanden som passar alla smaker. Från och med mitten av juni fram till september kommer det att finnas ett brett utbud av spelningar och festivaler att uppleva.

Här kan du se spelschemat för Karlstads musiksommar

För de kulturintresserade är ett besök på Alsters herrgård ett måste. Här kan du ta del av den nyrenoverade utställningen om Gustaf Fröding, som visas dagligen under sommarsäsongen. Lars Lerins konsthall, centralt belägen på Sandgrundsudden, är också en populär destination för konstälskare. För den som uppskattar charmiga caféer och unika butiker finns det flera gårdskaféer att besöka som Rotnäsgårdsbutik och Liljenäs Gård.

Aktiviteter och upplevelser
Förutom kulturella utflykter kan du också ta del av båtbussarna, ett smidigt och prisvärt sätt att se Karlstad från ett nytt perspektiv. Båtbussbiljetten kostar inte mer än en vanlig bussbiljett och du kan välja på flera olika turer i centrum eller någon av de längre för att upptäcka den vackra Vänerskärgården. Det finns även flera andra aktiviteter att utforska, såsom cykelturer längs vattnet eller en avslappnande dag på stranden.

 

 

Upptäck Karlstad i sommar
Oavsett om du är ute efter kulturella upplevelser, naturnära äventyr eller avkopplande dagar vid vattnet, har Karlstad något för dig. Planera din sommarresa till denna vackra stad och upptäck allt den har att erbjuda. För mer information om evenemang och boende, besök Visit Karlstad

Välkommen till Karlstad – där solen alltid skiner och sommaren aldrig tar slut!