PSA-test hemma kan avslöja prostatacancer i tid

  Prostatacancer står för en tredjedel av all cancer som drabbar män, och blir allt vanligare med stigande ålder. I ett tidigt stadium ger cancern ofta inga symptom – därför uppmanas män från 50 år att mäta sina PSA-värden. – Det gäller även yngre män med prostatacancer i släkten, betonar läkaren Fredrik Lönnqvist. Ett PSA-test […]

Små hörlurar ett allt större problem

De flesta lyssnar på musik, ljudböcker eller poddar dagligen i hörlurar. Men sen pandemin slog till och hemarbetet ökade har användandet av hörlurar skjutit i höjden. Det kan leda till allvarliga problem och värk i form av vaxproppar. Måste man sluta använda lurar eller går det att undvika problemen? 

Här är dunderkuren för sommarens sår: Plåster och unik honung

Med en sårsalva och ett plåster läker du sommarens sår. Plåster finns det mängder av men vilken sårsalva är bästa valet? Alla önskar ju en sårsalva som verkligen fungerar och helst verkar antibakteriellt, antiviralt och antiinflammatoriskt och dessutom är 100% naturlig. Dessa egenskaper finns i Manuka Fill Sårsalva, som med sin medicinska manukahonung läker sår och irriterande munsår.
– Manukahonungen har en fantastisk effekt även på större och komplicerade sår, och allt fler använder den, förklarar Jonas Nobel, vd på MEDFOUR.

Med det naturliga helandet i fokus

På Örtoteket värnar man den naturliga hälsan. Med ett stort urval av örtmedicin, kosttillskott och olika eteriska oljor ligger människans naturliga helande i fokus. – Naturen har så mycket kraft och jag är säker på att fler kommer att upptäcka naturmedicinen igen. Det är aldrig för sent att göra något åt sin hälsa, säger Kicki Pettersson, grundare av Örtoteket.

Åland – en självklarhet

För göteborgska Annika Kahnberg representerar Åland närhet, variation, spännande utmaningar och stora möjligheter till en aktiv och givande fritid. Det var inom Ålands hälso- och sjukvård hon gjorde sin AT och det var här hon träffade – och gifte sig med – sin make. Att hon hamnade på Åland efter sin ST blev som en […]

Därför kan manukahonung bli nästa generations aloe vera

Att manukahonung förhindrar skärsår och brännskador från att bli infekterade är ingen nyhet. Redan för 5000 år sedan i Mesopotamien användes honungen som ett naturligt bandage men det finns fler användningsområden. Idag används honungen för att möjliggöra en friskare vardag.

Därför väljer många att använda Salubrins handdesinfektion

Att coronapandemin påverkat så gott som alla branscher har inte gått någon förbi. De allra flesta företag har tvingats tänka om för att överleva krisen, vissa med bättre resultat än andra. Några som dock redan i dag kan anses som självklara vinnare är välkända Salubrin med sina yt- och handdesinfektioner, med dokumenterad effekt mot både bakterier och olika former av virus.

Det första receptfria läkemedlet använt för att förebygga migrän utan att ge svåra biverkningar*

Många med migrän kan nog känna igen sig i att själva tvingas söka metoder som kan hjälpa, bortom vanliga receptfria värktabletter som ibuprofen eller naproxen. Eller receptbelagda läkemedel som för många innebär ovälkomna biverkningar. 

Abilar Kådsalva – ett måste i ditt husapotek

Med vårens första solstrålar följer också årets första utflykter – men skrubbsår och yrvakna insekter kan sätta käppar i hjulet för uteleken. Abilar® 10% Kådsalva är en sårläkande salva som fungerar som en skyddande barriär mot yttre faktorer som bakterier och svamp.

Slipp gå till vårdcentralen – testa för halsfluss hemma

Halsont, feber och griniga barn… Det kan vara kämpigt att få vardagen att gå ihop i influensatider. Väntan på att få en läkartid kan kännas som en evighet. Därför är det fler och fler som väljer självtestet ”Halsfluss Strep A” som låter dig testa för halsfluss och få en korrekt diagnos snabbt och enkelt direkt […]