Bastutunnan stod varm hela sommaren: ”Barn och vuxna – alla vill bada!”

Anders och hans familj bor i Stockholms skärgård. När de köpte sin bastutunna från SpaDealers fick de många uppmuntrande kommentarer från grannarna – och värmen fick stå på nästan hela sommaren.
– Vill man ha en vacker, snabb och lättplacerad bastu i bra kvalitet är det här rätt alternativ.

När Anders kom i kontakt med SpaDealers på internet berättar han att familjen fann vad de länge hade letat efter: en liten, lättplacerad bastu som de dessutom tyckte var väldigt vacker. Kontakten med SpaDealers var smidig och så fort betalningen var gjord levererades bastutunnan komplett på en vanlig lastpall till ön i Stockholms skärgård.
Vill du också ha en bastutunna i sommar? Här läser du mer och beställer

En svag doft av tjära
Många älskar att basta men alla har inte möjlighet att bygga en bastu i sitt hus. SpaDealers bastutunnor kan placeras på din tomt och snabbt värmas upp med antingen ved- eller elkamin.
– Bastutunnorna finns i stående och liggande format och de är tillverkade i värmebehandlad furu som avger en svag tjärdoft då bastun värms upp – något som ger ytterligare en välbehaglig känsla vid bastubadandet, säger Ole Sten på SpaDealers. Trämaterialet har också den egenskapen att det inte rör sig och håller sig stabil i både vått och torrt, i motsats till vanligt trämaterial.

Anders bastutunna har väckt stor uppmärksamhet hos grannarna på skärgårdsön och han fick en mängd uppmuntrande kommentarer under sommaren. Bastutunnan monterades på en dag och placerades på en plattform intill familjens bryggfäste. En stor fördel, förutom att den var lätt att montera, är att alla delar lätt kan flyttas till ”byggplatsen” utan något behov av dyra och komplicerade transporter och lyftanordningar (se bilden med grävmaskinen i bildspelet). Sedan dag ett stod bastun varm nästan varje dag, hela sommaren.

Vill du också ha en bastutunna i sommar? Klicka här

”Kan användas som övernattningsstuga”
Den stående bastutunnan kan sätta guldkant på varenda tomt. Med sin charmiga, mönsterskyddade form och totalhöjd på 325 centimeter inklusive det isolerade kaminröret är den liten och lättplacerad, oavsett om du vill njuta av ett bastubad nere vid havet eller uppe vid sommarstugan.
Visste du att bastubad kan ha många hälsofördelar? Läs mer här

SpaDealers erbjuder även en liggande bastutunna, vars form ger en bra luftgenomströmning och jämn värme. Ole Sten berättar att den är 2,6 meter eller 3,5 meter lång utvändigt.
– Våra badtunnor är enkla att montera eftersom trämaterialet är värmebehandlad furu som är mycket måttsäkert, byggsatsen är komplett och bänkmaterialet förmonterat. Formen på den liggande bastutunnan gör dessutom att man kan använda den som övernattningsstuga.

Presenteras av

SpaDealers i Korsnäs, Finland, är ett familjeägt finlandssvenskt företag som sedan 1981 verkat inom olika affärsområden. I verksamheten tillkom affärsidén med badprodukter (spabad, bubbelbad, badtunnor, bastu) år 2003. 

Egen produktutveckling
En målmedveten satsning på utveckling av den traditionella badtunnan har etablerat oss som en av de ledande innovatörerna i denna bransch. De modeller som tillverkas i dag har avancerade men ändå enkla och praktiska konstruktionslösningar för bästa möjliga funktion.
Här kan du läsa mer om SpaDealers