Badrumsrenoveringar som spar både tid och pengar – med ett lyxigt fogfritt ytskikt

Att renovera badrummet kan vara en kostsam och tidskrävande renovation. Det är inte ovanligt att renoveringen skjuts upp på grund av låg budget och tidsbrist. Ett smidigare alternativ för badrumsrenovering hittar du hos Betongstil, som erbjuder en unik helhetslösning i betong.

– Vi sätter inte upp vanliga plattor utan utför ett unikt utskick för hand. Dessutom är det både billigare och snabbare än de mer traditionella alternativen, säger Staffan Ruhedorfer, VD på betongstil. 

Att renovera badrummet kan ofta innebära flera veckor kostsamt arbete. Eftersom våtrum är både resurskrävande och dyra att renovera, blir det enkelt ett projekt som drar ut på tiden. På Stockholmsbaserade Betongstil erbjuds en mer modern lösning baserad på betong.

– Eftersom vi kan utföra ytskiktet direkt på befintliga ytor spar det väldigt mycket tid och pengar. Genom våra certifierade samarbetspartners kan vi dessutom utföra projekt över hela Sverige. Vi är även etablerade på solkusten i Spanien, säger Staffan Ruhedorfer, VD på betongstil.

En konstnärlig lösning
När Betongstil moderniserar badrum med den nya betonglösningen är allting anpassat från badrum till badrum. Renoveringen är helt handgjord, inga plattor sätts ut på golv och väggar. Detta medför ett unikt ytskikt, ett slags konstvärk i ditt egna badrum med unika mönster. För Betongstil som arbetet med denna metod i sex års tid, ligger ditt badrum i goda händer menar Staffan Ruhedorfer.

Vill du ha ett konstnärligt badrum? Läs mer!

Sparar tid och pengar
Eftersom Betongstils lösning appliceras direkt på nuvarande ytor tar renoveringen endast cirka 1-2 veckor. En stor skillnad mot de 4-5 veckor som en mer traditionell badrumsrenovering brukar innebära, berättar Staffan. Här behövs inget rivas, utan arbetet kan komma igång mycket snabbare. Detta bidrar till att kostnaden kan vara lägre än andra alternativ, trots att det handlar om en modern och konstnärlig lösning.

– Det går inte bara snabbt, men är ett mycket prisvärt alternativ. Att renovera ett normalstort badrum kostar bara cirka 55 000 kronor efter rot-avdrag inklusive moms.

På Betongstil kan du även beställa bänkskivor och betonggolv, där en helhetslösning erbjuds med uppmätning och utförande av projektet. Att lägga in en riktig betongskiva i köket ger en mer jordnära känsla menar Staffan, eftersom det inte är lika glansigt som andra alternativ. Dessutom lägger Betongstil sina betonggolv direkt på befintliga klinkergolv, utan att behöva riva upp det befintliga ytskiktet.

– Det utmärker ett rum och gör det unikt, precis som våran moderna ytskiktslösning av badrum. Vi på Betongstil sätter inte upp vanliga plattor, vi utför istället konstverk för hand – kvadratmeter per kvadratmeter, avslutar Staffan Ruhedorfer.

Läs mer om Betongstils utbud här


Genom vårt moderbolag R&R Designbyggkoncept samt genom vår gedigna utbildning och erfarenhet inom appliceringen av vårt material så är vi en trygg byggpartner att anlita för era framtida golv och väggar.

Webbsidabetongstil.se