Centric leder framtidsbranschen framåtEfterfrågan på IT-personal växer i takt med att fler och fler branscher går mot en ökad digitalisering. Att kunna attrahera kompetenta konsulter är därför viktigare än någonsin om man vill ligga i framkant inom bemannings- och rekryteringsbranschen. 
– Vi har bara i år anställt över 100 nya konsulter så det är en väldigt spännande tillväxt vi ser. Ända sedan starten så har kandidaten stått i centrum för oss, de är det viktigaste vi har, säger Klas Bonde, vd på Centric. 

IT-konsultbolaget Centric är specialiserade på att hitta talanger till en av de hetaste branscherna just nu. Den stora efterfrågan på kompetent IT-personal gör att många bolag slåss om ett fåtal kandidater och nyckeln till att locka till sig de bästa konsulterna ligger i att kunna erbjuda en utvecklande arbetsplats. 

– Många bolag tycker att kunden är det viktigaste de har men för oss har fokus alltid varit på kandidaten. En nöjd konsult ger en nöjd kund så vi lägger ner väldigt mycket resurser på att vidareutbilda och vidareutveckla våra konsulter så att de får den karriärsutveckling de ser framför sig. 

Certifierade av Great Place to Work
Med över 100 nya rekryteringar hittills i år ser Centric att konceptet att satsa på kandidaten lönar sig. Man blev i år certifierade av Great Place to Work som i branschen innebär ett kvitto på att ens medarbetare trivs och upplever organisationen som en utmärkt arbetsplats. 

– Det är ju ett ständigt krig om talanger och då måste man vara ett “great place to work”. Vi ser till att ge våra konsulter möjligheter att vidareutvecklas i karriären och ta nya certifieringar som hjälper dem att kunna bredda sina arbetsområden.  

Satsar på utvecklare
Med en stor närvaro inom IT-infrastruktur som innefattar konsulter som arbetar som drift- och supporttekniker gör Centric nu en storsatsning på bristyrket utvecklare.

– Vi startar i höst vår egen utbildning i både Norge och Sverige där vi kommer att omskola personer som i dagsläget arbetar med infrastruktur men som kanske har en utvecklarbakgrund som man inte nyttjat ännu. Där gör vi en intern påbyggnadsutbildning och kan på så vis hjälpa fler kunder som har stora behov av utvecklare. 

Mål att omsätta en miljard
Kärnan i verksamheten ligger i tron på människorna och en stor drivkraft ligger i att våga utmana sina kunder och konsulter att utvecklas och att se alternativa vägar och möjligheter, förklarar Klas. Det tankesättet ska nu fortsätta att leda verksamheten mot nya affärsmål. 

– Vårt mål är att omsätta en miljard år 2020 i Norden och vi kan se redan nu att vi kommer att spräcka kvartsmiljarden inom IT-konsulting bara i Sverige. Vi har alltså gjort en resa från noll till 250 miljoner på drygt tio år och det är vi väldigt stolta över.  

Presenteras av


I Sverige erbjuder Centric bemannings- och rekryteringslösningar inom IT. Vi möjliggör för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet med hjälp av våra tjänster. Genom att dagligen kombinera gedigen kunskap och mångårig erfarenhet med specifik branschkännedom skiljer vi oss från de traditionella spelarna i branschen. Globalt verkar Centric även inom Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing och hälso- och sjukvård.

Kontakta Centric