Därför är Grevinnans Rums produkter ett bra val för både hud och miljöDet är inte helt lätt att hitta rätt i den omfattande hudvårdsdjungeln. Antalet märken är många och dess syften likaså, och det blir därför ofta en rejäl utmaning att verkligen hitta något som din hud tycker om. Men genom Grevinnans Rum och dess produkter blir det lätt att hitta rätt – samtidigt som du gör gott för miljön.

– Vi har vunnit priser som Nordens bästa ekologiska hudvård, och det är vi självklart väldigt stolta över, berättar Karin Egertz, grundare av Grevinnans Rum.

Att ta hand om sin hy och vårda den väl är en hög prioritet för många, och det är enkelt att förstå varför. En väl omhändertagen hy skyddar kroppen från virus och bakterier, den producerar vitamin D och kanske allra främst – bra hudvård ser till att din hud ser yngre och friskare ut, vilket ger en bra boost till självförtroendet oavsett ålder.

Men att hitta rätt bland alla metoder, märken och råd är lättare sagt än gjort. Ett val av Grevinnans Rums produkter är dock ett säkert sådant, där både hud och miljö hamnar i främsta fokus. 

– Våra produkter är handgjorda i fabriken här i Gränna. Ekologisk, veganskt och i högsta kvalitet. Dessa tas emot väldigt väl; vi får nästan varje dag höra om folk som tycker jättebra om vårt utbud, säger Karin Egertz, bolagets grundare.

Vill du få mer information om Grevinnans Rum?

Glycerin – en viktig ingrediens
Karin själv har en lång erfarenhet när det kommer till hudvård, och har jobbat inom området i hela sitt liv. När hon i åttonde klass fick lära sig hur man gjorde tvål blev hon snabbt fascinerad kring ämnet, vilket i sin tur ledde till att just tvålar blev Grevinnans Rums första produkter.

– Det blev en given present varje jul och varje födelsedag. Till slut tröttnade folk på det, skrattar hon och fortsätter:

– Men nu, minsann. Nu tycker folk det är riktigt härligt att få tvål igen, fortsätter hon.

Likt mycket annat inom hudvård finns det nästintill en obegränsad mängd tvålar att välja mellan, i olika prisgrupper. Men faktum är att många av dessa tvålar saknar glycerin, och ger således en falsk återfuktning innan det torkar ut huden.

– Glycerin är väldigt bra för huden och gör den mjuk, fin och len. Att tvätta ansiktet med tvål är bland det bästa man kan göra, om man använder en tvål med glycerin. Skulle du gå till en butik och fråga om tvål för ansiktet så skulle du få höra annat, men sanningen är att det faktiskt är så, förklarar hon.

Här kan du se alla Grevinnans Rums produkter

Lyxiga och väldoftande produkter
Några som testat flera av Grevinnans Rums produkter är Victor, 24, och Molly, 20. Victor själv berättar att han aldrig orkat sätta sig in i vad han faktiskt behöver för sin hy – medan sambon Molly är raka motsatsen.

– För mig är mina hudvårdsprodukter det viktigaste som finns i hemmet. Därför var jag väldigt spänd på att testa något nytt och något som var veganskt och ekologiskt – utan att det tummats på kvaliteten. 

Den fasta saltvattentvålen med rep var något som direkt fick Victor och Mollys uppmärksamhet. En unik och häftig design som står ut från mängden, samtidigt som den var enkel att använda. Dessutom är den enkel att hålla i och ta med sig, dels på grund av repet men även då den inte är i flytande form.

– Den doftade väldigt, väldigt gott. Det kändes för en stund som att jag var i sydöstra Europa och dess härliga saltvatten. Spontant gav det en väldigt lyxig känsla, samt att man kände sig väldigt ren efteråt, förklarar Victor.

Fuktkrämen för ansiktet togs även den väl emot. Molly har testat en otalig mängd och aldrig hittat någon riktigt optimal, men att döma av hennes reaktion kan det vara att hon äntligen har hittat rätt. 

Hon förklarar att den snabbt absorberades in i huden, och utsöndrade en både feminin samt lyxig doft. Ett stort plus i kanten enligt henne var att den fungerade galant på dagen såväl som natten, och krämen är enkel att massera in på huden.

Oljan tyckte jag väldigt, väldigt mycket om. Den kändes direkt lyxig, vilket förvisso alla Grevinnans Rum-produkter som jag testat har gjort, och man kände snabbt av att den var naturlig, sticker Victor in med under samtalet.

Molly nickar ivrigt med.

– Den var väldigt fet, och är därför alldeles perfekt att applicera innan det är dags att gå och lägga sig. Jag kände mig direkt ren och fräsch efter allt detta, och jag fick ett himla fint ”glow”. När allt lagt sig känner man direkt efteråt att man är mjuk och len, säger hon och Victor avslutar:

– Som en person som sällan använt hudvårdsprodukter gav det mig verkligen mersmak att fortsätta ta hand om min hud. Produkterna är väldigt enkla att använda och ger snabba resultat.

Vi som är Grevinnans rum har arbetat med hudvård i stort sett hela våra liv. Vi älskar detta.

Tillverkningen sker i vår egen fabrik i Grevskapet Gränna. För hand skapas vackra designtvålar i små satser. Recepten är utformade med största omsorg och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik. Vi värdesätter att råvarorna är ekologiska och certifierade. Här står medicinalväxteras terapeutiska verkan i centrum. Varje produkt innehåller generösa mängder av vårdande oljor, lera, extrakt och eteriska oljor.