Därför väljer många att använda Salubrins handdesinfektion

Att coronapandemin påverkat så gott som alla branscher har inte gått någon förbi. De allra flesta företag har tvingats tänka om för att överleva krisen, vissa med bättre resultat än andra. Några som dock redan i dag kan anses som självklara vinnare är välkända Salubrin med sina yt- och handdesinfektioner, med dokumenterad effekt mot både bakterier och olika former av virus.

Handdesinfektion är en produkt vars namn få inte känner till vid det här laget, men innan rådande situation var det en vara som Salubrin inte sålde allt för mycket av. Ulf Åkerström är chef inom produktutveckling på Hardford AB och berättar att försäljningen tidigare var nästintill obefintlig – ett faktum som inte längre kvarstår.

– Salubrins handdesinfektion kan mäkta med en ökning på ungefär 1000 procent jämfört med föregående år. Det är numera smått omöjligt att inte se den vart än du kollar, säger han.

Mjuk och len känsla
Det råder inte nödvändigtvis någon brist på andra desinfektionsmedel på marknaden, men anledningarna till att just Salubrin är en av de allra mest förekommande är flera. Den svensktillverkade produkten har en dokumenterad effekt mot allt från jäst och mögel till bakterier och virus, och innehåller 75 volymprocent denaturerad etanol som aktiv substans. Att de valt just 75 procent innebär att den kan vara effektiv för sitt ändamål – utan att torka ut eller förstöra huden.

Här kan du läsa mer om Salubrin

– Vi använder ju väldigt mycket handdesinfektion i dag, och det är lätt att man torkar ut huden. En högre halt etanol som många andra leverantörer använder har vi inte sett är nödvändigt. Produkten är testad enligt standard EN1276, EN1500, EN1650 och EN14476, vilket säkerställer att produkten har en effekt vid avsedd användning.

En annan stor faktor till att Salubrin blivit en favorit runtom landet är på grund av dess gel som gör att det är enkelt att applicera, och att det ger en mjuk och len känsla vid intorkning. Den mjukgörande och fuktbindande glycerinen motverkar dessutom uttorkning när den används flera gånger – något som ju är nödvändigt i tider likt dessa.

Brett sortiment
Salubrins sortiment är tämligen brett, och handdesinfektionen kommer i flera storlekar: från en större som lämpar sig till kontoret, till en liten mindre som enkelt får plats i väskan. Men för att verkligen i största möjliga mån minska riskerna för smittspridning, vare sig det är just nu eller under vanliga förkylningstider, är det en bra idé att kombinera detta med en ytdesinfektion.

– Den är avsedd för att desinfektera släta ytor som till exempel kontorsbord, stolar, handtag och väldigt mycket mer. En enkel användning och en effektiv och snabb verkan, förklarar Ulf Åkerström.

En annan smidig lösning är desinfektionsservetterna som finns hos Salubrin. Även dessa är bakteriedödande och kan användas både efter toalettbesök, innan och efter maten liksom mer frenetiskt under tider där risken för överförbar smitta är större.

– Att bibehålla en god handhygien är alltid viktigt, men nu är det ett måste. Därför bör det göras med en så bra produkt som möjligt, avslutar Ulf Åkerström.

Salubrin ägs av Hardford som är en ledande leverantör av kosmetika, hud- och hårvård i Norden.
Sedan starten 1988 har de utvecklat och producerat starka varumärken och framgångsrika produkter från anläggningen i Linköping.