Så grillar du säkert hela sommaren – 8 tips

Grillsäsongen är igång! Men har du koll på hur du grillar säkert?

Knepet: Så kan du göra för att sova bättre

Att använda öronproppar är ett välkänt knep för att kunna sova bättre. Propparna kan stänga ut det mesta av ljudet från en snarkande partner eller en högljudd granne – men bara om du använder de på rätt sätt och har en modell som passar just dina öron.

Testa: Hur skulle du drabbas av en kärnvapenexplosion?

Just nu finns närmare 1 800 kärnvapen placerade runt om i världen, redo att avfyras inom loppet av bara några minuter. På bara tio sekunder kan en kärnvapenexplosion döda hundratusentals människor, orsaka global ödeläggelse och radioaktiva föroreningar. Svenska Läkare mot Kärnvapen verkar för att förbjuda och eliminera alla kärnvapen.

Saker som kan rädda livet på jobbet

År 2016 så miste 44 personer sitt liv på jobbet. Arbetsplatsen kan vara mycket farlig om man inte vidtar viktiga säkerhetsåtgärder.

Mens sätter flickors framtid på spel – nio av tio berörs

334 miljoner flickor och kvinnor över hela världen har mens just nu. Trots att det är fullt naturligt saknar 88 procent tillgång till mensskydd – något som kan få förödande konsekvenser.

Handlare anmälde tjuv – blev själv anmäld

Tomas Lindborg är handlare på Hemköp Hässelby strand i Stockholm. Han är en av flera som bittert fått erfara vad som händer om butikens kamerabevakning inte håller måttet.
– Man måste täcka in varenda vrå annars lägger åklagaren ned ärendet, säger han.

7 steg till att få ett skadestånd insatt på kontot

Under 2017 anmäldes knappt 1,51 miljoner brott varav 287 000 var brott mot person. Den som har blivit utsatt för ett brott har ofta rätt att få skadestånd utbetalat, men hur går man tillväga? Den ideella organisationen Brottsofferjouren hjälper dig – i sju steg.

”Det var inte mitt fel att jag blev våldtagen”

Att bli utsatt för ett brott kan vara traumatiskt. Brottsutsatta, vittnen och anhöriga får stöd som ger kraft av den ideella organisationen Brottsofferjouren.
En av de som fått en hjälpande hand av Brottsofferjouren uttryckte sig: ”Nu känns det mycket bättre, du har ju flera gånger betonat att det inte var mitt fel att jag blev våldtagen”.

Knepet: Så kan du enkelt skydda dina värdesaker

Många förvarar sina värdesaker öppet i sitt hem helt utan en tanke på att en inbrottstjuv kan göra ett besök eller att ett okänt elfel kan leda till en stor brand.

Faktorerna du inte får missa när du köper hjälm till barnen

Ska du köpa hjälm till barnen? Det finns tre saker du bör se till att den är utrustad med