En sommar utan hörselgångsinflammation

Värmen är här och semestertider likaså – en härlig tid som de flesta trivs i, även hörselgångsinflammationen. I takt med att temperaturerna stiger får allt fler besvär, och för Jonna började det i våras. Hon berättar att smärtan ibland var extrem, tills hon hittade den receptfria öronsprayen Otinova.

En hörselgångsinflammation, så kallad extern otit, börjar ofta som ett kliande eksem eller en infektion i örat. När detta svullnar bildas en inflammation – ofta ofarlig men smärtsam. Varje år drabbas drygt 100 000 svenskar och sjukdomen är särskilt vanlig under sommarmånaderna på grund av vatten, fuktighet och värme som kan irritera örats naturliga miljö. Du som gillar svalkande simturer bör se upp, men även badkrukorna kan vara i riskzonen. Det går att börja behandla direkt när de första symptomen visar sig med Abigos öronspray Otinova.

Här kan du läsa mer om extern otit

Behandla utan antibiotika och kortison
Många som drabbats av extern otit kämpar med örondroppar, salvor och alsolsprit. Det är också vanligt att läkare skriver ut antibiotika och kortison mot besvären, men nu finns en receptfri variant: Otinova öronspray. Abigos Produktchef Ylva Pilhall Hennings förklarar:

– Otinova har en bakterie- och svampdödande effekt och därtill lindrar klåda och minskar svullnad genom att den är uttorkande.

Slipp leva med smärtan
Jonna är en av många som har testat Otinova. För henne började hörselgångsinflammationerna visa sig genom värk i ena örat. Ibland hade hon så ont att hon inte kunde sova om nätterna. Hon tvättade rent med alsolsprit enligt läkarens rekommendation men värken avtog inte.

– Jag undviker helst värktabletter, så stundtals var smärtan extrem, förklarar hon.

Vill du också testa Otinova? Klicka här

Testa knepen för att förebygga
Det finns några knep för att undvika hörselgångsinflammation, bland annat att torka öronen noggrant efter bad. Det kan också vara en god idé att sluta peta med bomullspinnar i öronen. Jonna förklarar att trots noggrann och medveten skötsel smyger sig hörselgångsinflammationen tillbaka med jämna mellanrum, senast i våras. Hon testade då öronsprayen Otinova och mådde bättre redan samma kväll. Efter tre dagars användning var hon helt symptomfri och sedan dess har Jonna alltid en flaska Otinova i handväskan – redo att användas direkt vid första symptomen.

Läs mer om hur Amanda lindrade sina besvär tack vare Otinova

Låt inte besvären hindra dig
Ylva Pilhall Hennings berättar att sprayfunktionen gör att Otinova är enkel att använda för både vuxna och barn. Två användare som testat Otinova är Sofia och hennes dotter. I en recension skriver Sofia: ”Jag och min dotter (8 år) använde Otinova och lyckades få bukt på inflammationen i hörselgången – så bra att vi till och med vågade åka på en heldags snorklingstur! Och det funkade!”

Med Otinova kan ni fortsätta med snorklingsturer, leta efter de allra finaste snäckorna på havsbotten och göra delfinhopp. Sommaren är för kort för begränsningar, så var redo innan skadan är skedd. Fortsätt njuta av sommaren med Otinova.

Fakta Otinova® öronspray

Otinova® är en receptfri öronspray som behandlar hörselgångsinflammation (extern otit, s.k. simmaröra). Otinova® är vetenskapligt dokumenterad och har en lokalt bakteriedödande och svampdödande effekt och är uttorkande och klådstillande. Otinova® är enkel att dosera genom sin sprayfunktion och används direkt vid första symptom. Sprayas 1-2 gånger i hörselgången, morgon och kväll, i max 7 dagar utan uppehåll. Otinova® ska inte användas vid rör eller befarat hål i trumhinnan och bör ej användas på barn under 5 års ålder utan läkares rekommendation (trumhinnekontroll). Otinova® innehåller inte antibiotika eller kortison och köps på apotek. För mer information se www.otinova.se  och bipacksedeln.

Här kan du köpa Otinova: