Experten: Så ska du göra för att lyckas med din viktregleringNär vi firar in det nya året gör vi ofta det med personliga löften. Enligt svenska studier är det dessutom, inte helt förvånande, nyårslöften kring träning det som är absolut vanligast. Den som vill ta tag i träningen kan vända sig till Revive Kristianstad – ett gym för både nybörjare och erfarna, och i år är det återigen dags att göra upp i den omtalade Stadskampen.

– Vi i Kristianstad är regerande mästare och ämnar för att försvara titeln även i år, säger Marcus Elsberg, grundare och ägare av Revive Kristianstad.

Det finns en handfull olika gym för den träningsintresserade Kristianstads-bon, men för det tämligen nystartade Revive Kristianstad har man lagt stor vikt på sticka ut ur mängden. Visionen att vara ett personligt gym åstadkoms genom att hitta lösningar som passar på individnivå – med allt från skräddarsydd och personlig träning, till matlådor till den som går på kostschema.

– Vi vill hjälpa alla att bli den bästa versionen av sig själva. På så sätt blir vi mer än bara ett traditionellt gym, förklarar Marcus Elsberg, som tillsammans med sin sambo Linnéa Henningsen är grundare och ägare av gymmet.

Få mer information om Revive Kristianstad

Tävla mot olika städer
Ett återkommande och populärt koncept är tävlingen Stadskampen. Tävlingen äger rum en till två gånger per år och är mellan både lagen internt på gymmet i Kristianstad, samtidigt som man även möter andra städer runtom landet. 

– Samtliga städer coachas av en EBP-praktiker som håller koll och tar hand om sitt lag, förklarar Marcus.

– EBP är en kompetensökning som handlar om många områden. Kost, beteenden, skador, rehab och evidens om dagens forskning. 

Tävlingsreglerna är tämligen enkla – om än fysiskt påfrestande. Det lag som under fyra veckor minskat mest i vikt och samtidigt presterat bäst i de återkommande fystesterna tar hem den åtråvärda titeln. Senast var det just Kristianstad som korades som vinnare, och med bara några månader kvar tills dess att nästa upplaga drar igång är det god tid att börja förbereda sig.

– Revanschlustan är säkert rätt hög hos alla andra, men vi siktar givetvis på att vinna igen. 

Klicka här för att läsa mer om gymmet

Ta experternas råd
Men att lyckas med sin viktreglering är ofta lättare sagt än gjort. På nätet finns otaliga ”quick-fixes” och smarta knep, men det är inget som varken Marcus själv eller Revive Kristianstad tror på. Istället handlar det om hårt slit med hjälp från utbildade tränare. 

– Så är det. Lyssna mer på utbildade tränare och kostrådgivare, och mindre på icke evidensbaserade råd i tidningar och sociala medier. Därför har vi tydliga tips och råd, som vi anser verkligen fungerar, förklarar Marcus.

  • Hitta en grupp eller en tävling som ger dig motivation att följa både kost- och träningsplan.
  • Skaffa dig en grundläggande kunskap om kalorier, hur mycket du äter per dag och hur mycket du gör av med per dag. Genom att lära sig det har man kommit långt.
  • Långsiktiga mål – 90-95 procent som går ner i vikt går upp till den tidigare vikten igen, inom loppet av ett år. Se därför till att ha en plan som du kan hålla dig till en längre period.
  • Se till att följa en kostplan som hela familjen kan följa. Det blir lättare för dig att följa din plan om närstående stöttar den. 
  • Hitta ditt ”varför” och påminn dig själv om det när du behöver. 

– Hoppas vi ses i tävlingen i år!, avslutar han.

Välkommen till Kristianstads personliga gym! Med hjälp av skräddarsydda & personliga lösningar vill vi att du ska bli ditt bästa jag! Vi erbjuder allt från gym och gruppträningar till personlig träning och matlådor till dig som går på kostschema! Revive har samlat allt under samma tak för att du som kund inte ska behöva leta efter rätt hjälp - vi har mångsidig träning! Revive - mer än ett bra gym i Kristianstad! Vi ser till att ligga i framkant när det kommer till utbud, nya träningsformer och kvalitet. Kom igång med din träning, köp ditt gymkort hos oss! Vi vill vara ditt sjävklara val av gym i Kristianstad!