Framtidens kontor i centrala Malmö1991 stod fastigheten på Kungsgatan 6 i Malmö färdig och nu tar Svenska Hus ett helhetsgrepp och förändrar inte bara fastigheten utan hela konceptet. Målet är att skapa moderna kontor som är anpassade efter nya arbetssätt och som erbjuder det där lilla extra säger Anna Hurtig, Uthyrningsansvarig, Svenska Hus.

Svenska Hus kommer under 2019 att genomföra en omfattande ombyggnation och förädling av sitt kontorshus på Kungsgatan. Målet är att skapa attraktiva arbetsplatser men även att bli en mötesplats för näringslivet i Öresund, en ny destination i centrala Malmö.
– En av fastighetens styrkor är dess stora atrium. Det är under detta glastak vi vill skapa en dynamisk arbetsmiljö med utekänsla året om. Kungsgatan 6 ska bli ett modernt kontorshus och erbjuda stora som små företag olika typer av kontorslösningar, därav förs diskussioner med ett antal coworkingaktörer. Coworking är otroligt stort i övriga världen och växer kraftigt även i Sverige. Med coworking får man så mycket mer än bara en arbetsplats. Vi planerar för ett brett serviceutbud med bl a restaurang, café, konferensrum, gym, osv men även för sociala aktiviteter såsom t ex workshops, föreläsningar och seminarier. Meningen är att underlätta vardagen samtidigt som det skapar utbyte mellan företagen och i förlängningen nya affärsrelationer, säger Anna Hurtig, Uthyrningsansvarig, Svenska Hus.

– Vi tänker oss också att Kungsgatan 6 ska bli ett flexibelt alternativ för alla företag som efterfrågar anpassningsbara ytor. Här ska man kunna börja i liten skala genom att t ex hyra en coworkingplats. Expanderar man och behöver mer yta ska man ha möjlighet flytta till egna lokaler inom huset. Vi har själva flyttat in i huset och tänker oss att våra nyrenoverade lokaler ska fungera som showroom för framtida hyresgäster och visa fastighetens potential. Att vi själva sitter i huset ger oss en större förståelse för projektet och den resa våra hyresgäster kommer att göra, fortsätter Anna Hurtig.

– Vår ombyggnation kommer att påbörjas under 2019 för att stå färdigt under 2020. Uthyrning av kontorslokaler har påbörjats och enskilda lokaler kan redan nu färdigställas efter kundens önskemål. 

– Vi ser fram emot det fortsatta arbetet med projektet och är övertygade om att vi kommer att skapa något helt unikt, avslutar Anna Hurtig.

Om Svenska Hus

Svenska Hus bedriver fastighetsverksamhet i de tre storstadsregionerna och huvudkontoret finns i Göteborg. Bolaget förvärvar fastigheter med utvecklingspotential, utvecklar nya projekt och förvaltar på traditionellt sätt. Svenska Hus har starka ägare med långsiktiga och hållbara perspektiv.

Kontakt
Tel:
010 603 93 00
E-post:
stockholm@svenskahus.se
goteborg@svenskahus.se
skane@svenskahus.se