Norra Hamnen Kubiklager i Malmö – Nära till hela världen

Moderna lokaler med hög flexibilitet och korta hyresavtal är vanliga krav som logistikföretag har. Skanska har lösningen, Kubiklager. Ett nytt modernt lager med flexibla lösningar med korta avtal från tre år. I Norra Hamnen i Malmö har ett precis byggts och det finns fortfarande yta kvar att hyra.

Det är effektivare att bygga ett stort hus och dela upp i flera delar än att bygga flera små hus. Så resonerade Skanska Fastigheter när de arbetade fram sitt Kubiklagerkoncept. Kubiklagret är utformat så att det lätt kan delas upp i mindre enheter för flera olika hyresgäster.
– Konceptet går ut på att anpassa lokalerna efter kundens behov samtidigt som vi kan erbjuda korta hyresavtal från tre år. Vi ser att det främst lockar två grupper. Den ena är företag som äger värdefullt gods eller har gods med höga krav på lokalens utformning. Den andra gruppen är tredjepartslogistiker som får ett uppdrag att leverera en service under ett visst antal år och behöver en lagerlokal som matchar behovet under den tiden, säger Johan Hedve, Projektutvecklare på Skanska Fastigheter.

Bestämmer själv hur lokalen utformas
I Norra Hamnen Kubiklager kan företag hyra lokaler på mellan 2 500 till 19 500 kvm, och bestämmer själva var väggar och olika funktioner ska placeras. Det gör projektet perfekt både som lagerlokaler och kontor.
– Vi har möjlighet att designa lokalen efter kundens behov. Grundkonceptet har visat sig hålla för behov från standardlösning till högt specialiserade krav som frysrum, läkemedelshantering och hela vägen till att inreda ett huvudkontor för verksamheten. Vill ett företag expandera, och det finns en tom lokal bredvid, kan vi bara flytta skiljeväggen, säger Johan.

Unikt läge i Sverige
Norra Hamnen Kubiklager ligger mitt i Malmö Industrial Park. Det är ett unikt läge då godståg, containerfartyg, RoRo fartyg och lastbilar alla möts här, vägg i vägg med Kubiklagret. 
– Alla vet att det anlöper fartyg till hamnen men få vet att det kommer godståg direkt från Antwerpens hamn fyra gånger i veckan. Att vi byggde just här är resultatet av frågan om var gods främst kommer in och ut från Sverige. För den som exporterar eller importerar är läget perfekt. Här har man som företagare nära till hela världen, säger Johan.

För den som är intresserad av ny lokal finns det fortfarande några tusen kvadratmeter kvar att hyra. Läs mer på kubiklager.se

 

Om Skanska

Skanska grundades 1887 och finns i tio europeiska länder samt är verksamma i USA. Under 2017 hade de 40 000 medarbetare och sålde 4300 bostäder inom hela koncernen. 

Läs mer på: www.skanska.se