Fredrik Benke Rydman återvänder till rampljuset med ”Master of Dance”

Efter mer än två decenniers frånvaro från Sveriges turnéscen, är den begåvade dansaren och koreografen, Fredrik Benke Rydman, redo att träda fram ur skuggorna. Med 28 utsålda föreställningar i Stockholm i bagaget, tar "Master of Dance" sitt första steg på en landsomfattande turné med premiär i Linköpings Konserthus den 27 januari 2024. Efter Linköping är Lund och Helsingborg näst på tur.

Denna unika föreställning kombinerar Benke Rydmans expertis som dansare, koreograf och regissör. Publiken får en oersättlig chans att djupt dyka in i dansens mystiska värld. Föreställningen kommer att ge en insiktsfull inblick i kreativiteten bakom rörelsen och de emotionella banden som håller allt samman. Den interaktiva aspekten, där publiken får chansen att påverka koreografin, är ett innovativt sätt att engagera åskådarna på ett personligt plan, något som sällan skådats tidigare på svenska scener.

Med ett manus skapat av det dynamiska duon Martin Luuk och Benke Rydman, försäkrar "Master of Dance" en balans mellan humor, allvar och fängslande visuella framträdanden. Showen leker med konceptet av en "masterclass", och syftar till att belysa den konstnärliga balansen mellan frihet och kontroll.

Läs mer om föreställningen – klicka här

Rydman delar med sig av sin personliga resa och hur hans syn på dans och konst har förändrats över tid:

– Jag leker med formen av en masterclass... Jag berättar om konstnärliga problem som jag brottas med. Jag prisar friheten i masterclassen och framhäver vikten av att vara fri i konsten. I föreställningen framkommer dock att jag på ett personligt plan fortfarande har noll insikt och söker kontroll närmast desperat.

Det är tydligt att "Master of Dance" är mer än bara en dansföreställning. Det är en reflektion av Rydmans liv och karriär, en chans att dela med sig av de höjdpunkter och utmaningar som har format honom till den artist han är idag. Med "Master of Dance", uppmanar Rydman publiken att reflektera över gränsen mellan frihet och kontroll, både på scenen och i livet. Den väntade turnén är en påminnelse om kraften i konst och det eviga sökandet efter självuttryck.

Från pressen:

”Premiärpubliken vrider sig av skratt” DAGENS NYHETER

”Jag har sällan skrattat så mycket på en dansföreställning, så det är lika delar teater och dans, kryddat med massor av humor.” KULTURBLOGGEN.COM

"Egocentriskt reflekterande dans-ståupp" SVENSKA DAGBLADET

"När han dansar finns inte tid. Rummet försvinner och det är bara han, Master of Dance, Fredrik ’Benke’ Rydman." PÅSCEN.NU

Föreställningen är på turné under perioden 18 januari till och med 22 mars 2024

HELA TURNÉPLANEN

8/1-4/3 STOCKHOLM, Kulturhuset Stadsteatern
27/1 LINKÖPING, Konserthuset
28/1 KARLSTAD, Scalateatern
2/2 ESKILSTUNA, Lokomotivet
3/2 HELSINGBORG, Konserthuset
4/2 HALMSTAD, Teatern
5/2 LUND, Stadsteatern
14/2 UMEÅ, Idunteatern
15/2 SKELLEFTEÅ, Sara Kulturhus
16/2 SUNDSVALL, Tonhallen
18/2 PITEÅ, Studio Accusticum
19/2 LULEÅ, Kulturens hus
21/2 GÄVLE, Gävle Teater
5/3 VÄSTERÅS, Konserthuset
6/3 ÖREBRO, Hjalmar Bergmanteatern
19/3 GÖTEBORG, Stora Teatern
20/3 GÖTEBORG, Stora Teatern

Biljetter och turnéinfo: www.masterofdance.se

Mer information och presskontakt: Annica Sigfridsson 070-799 67 77 info@masterofdance.se

Idé, koreografi, scenografi: Fredrik Benke Rydman
Manus: Martin Luuk och Fredrik Benke Rydman
Regi: Jörgen Thorsson
Ljus: Fredrik Benke Rydman
Kostym: Lehna Edwall
Ljuddesign: Petrus Königsson
Grafisk Form: Daniel Bjugård
Foto: Andreas Lundberg och Håkan Larsson

Victor Christophe

Learn More →