Här är nya drycken som både smakar och gör gottI en tid som florerar av nyårslöften och livsstilsförändringar kan det vara svårt att hitta en balans mellan att vara hälsosam, unna sig – och dessutom göra miljömedvetna konsumtionsval. Med det veganska varumärket Sprouds nya chokladdryck blir den ekvationen enkel att lösa; den är både god, klimatsmart och har låg sockerhalt.

– Sproud Choklad innehåller 35 procent mindre socker än andra växtbaserade chokladdrycker, säger Maria Tegman, Head of Brand på Sproud.

Året är nytt. Gymkort inhandlas, stegräknaren går varm och spellistan uppdateras med pepplåtar till träningspasset. Många känner ett behov av förändring och vill göra 2020 så hälsosamt som möjligt – utan strikta och ohållbara matförbud. Att hitta produkter som är både goda, hälsofrämjande och gärna även klimatsmarta kan vara en utmaning. Svenska veganska varumärket Sproud har inte varit sena med att tillfredsställa det behovet. Nyligen lanserades deras nya dryck Sproud Choklad som är både god, proteinrik och snäll mot miljön.

– Sproud Choklad innehåller 35 procent mindre socker än andra växtbaserade chokladdrycker. Faktum är att det är samma sockerhalt som för vanlig komjölk. Högt protein- och näringsinnehåll gör drycken till den perfekta träningskompisen för aktiva personer som älskar choklad. Den är lika god kall som varm och har stora miljöfördelar, säger Maria Tegman.

Klicka här för att inspireras av Sprouds egna recept

”Lågt klimatavtryck”
Den nya smaksensationen är precis som övriga produkter i varumärkets sortiment gjord på ärtprotein. Enligt en aktuell undersökning* är Sproud en av de växtbaserade drycker med lägst klimatavtryck. Anledningen till att de inte tar hem priset för allra lägst klimatavtryck kan förklaras av proteinhalten som är betydligt högre jämfört med andra alternativ inom kategorin växtbaserad dryck.

– Världen behöver nya proteinkällor som får både människan och planeten att fungera. Ärt-baserad dryck är ett självklart val för den miljö– och hälsomedvetne eftersom den är näringsrik och lämnar ett förhållandevis litet klimatavtryck.

Samtliga produkter i Sprouds sortiment är veganska, producerade i Sverige och fria från soja, laktos, gluten och GMO. I sortimentet finns något för alla med allt från kaffemjölk till proteinpulver.

*Carbon Cloud, oktober 2019

Se alla Sprouds produkter här

 

I en tid präglad av stora utmaningar arbetar vi utifrån övertygelsen att ”bättre produkter” är en del av lösningen. Vi strävar efter att skapa mat, dryck och sportnutrition som är näringsrik, hälsosam och riktigt god. Ärtan, liksom andra baljväxter, är ett relativt nytt proteinalternativ och Sprouds mission är att visa världen hur gott ärtprotein kan vara – både för dig och för miljön.