”Ingenjörer har sin bästa tid i sin karriär hos oss”

Kärnvärdena ingenjörskonst, kundfokus och kvalitet har gjort teknik- och it-konsultaktören ALTEN globalt marknadsledande inom sin nisch. Nu ökar bolaget sin lokala närvaro runtom i Sverige.
Anders Persson från ALTEN beskriver det som en exceptionell möjlighet för ingenjörer som vill ta ett utmanande och utvecklande karriärkliv.
– Vi vågar ge möjligheter till våra anställda och vill att våra ingenjörer har sin bästa tid i sin karriär hos oss.

Varje år får ALTENs konsulter ta del av utmanande kundprojekt och skapa värde för industri- och tjänstesektorn. Enligt bolagets diversifieringsstrategi – att vara geografiskt heltäckande och erbjuda de mest engagerade teknik- och IT-konsulterna, – kommer nu antalet konsulter som får möjligheten att bli fler.
– Vi öppnar en rad kontor utanför storstäderna i Sverige för att vara förstahandsvalet för kunder och ge medarbetare fler spännande projektmöjligheter. Vi måste ha rätt erbjudande på rätt plats, säger Anders Persson, Division Director.

Trots ALTENs globala storlek och framgång är bolaget fortfarande relativt okänt på en del orter i Sverige. Anders beskriver detta som en utmaning men också som en möjlighet. 
– På varje ort där vi satsar gör vi det med ALTENs fulla tyngd och strategi bakom oss. Detta skapar en direkt trygghet och stabilitet för medarbetare såväl som för kunder.

Unik affärsmodell
Bakom bolagets framgång finns en stark utvecklingskultur som uppmuntrar medarbetare att ta de möjligheter som erbjuds och därigenom nå sina ambitioner. Här erbjuds kompetensutveckling, coachning och intern rekrytering för såväl lokala som globala projekt. Transparens och valfrihet i projektutbudet ger varje medarbetare möjlighet att forma sitt personliga varumärke och göra avtryck i bolaget. Anders beskriver företagskulturen som entreprenöriell – något han har egen erfarenhet av efter sina över 16 år i bolaget.
– Jag startade som ingenjör och är i dag divisionsansvarig. Däremellan har jag bland annat haft rollen som vd på ett av våra då nystartade dotterbolag i USA.

”Överträffa kunders förväntningar”
Hittills under år 2018 har ALTEN Sverige öppnat två nya kontor, startat hundratalet nya kundrelationer samt nyrekryterat över 600 ingenjörer.
– Det är en bekräftelse på att vi har lyckats med vår vision och i sin tur bidrar det till att vi kan överträffa kunders förväntningar och stötta vår fortsatta framgång, avslutar han.

Om ALTEN

ALTEN utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag genom de mest engagerade teknik- och IT-konsulterna. Företaget arbetar inom Energy, Telecom, Automotive, Defence & Aerospace, Life Science och Industry och är verksamt genom hela produktutvecklingskedjan.
Kontoren finns i Göteborg, Stockholm, Linköping, Lund, Norrköping, Västerås, Jönköping, Örebro, Umeå, Sundsvall, Skellefteå och Luleå. 

ALTEN Group har över 28 000 medarbetare och verksamhet i 20 länder. På ALTEN finns spännande karriärmöjligheter för teknik- och IT-konsulter och stora möjligheter att påverka den egna personliga och professionella utvecklingen.

Läs mer här