Låt 2022 bli året du hittar ditt glow – så gör du Hudvårdsintresset fortsätter att växa och just glow, det där perfekta lystret, är det man numera strävar efter. Men hur får man egentligen glow? Här tipsar Sabina Jasinski, hudvårdsexpert och grundare av Know to Glow om produkterna och hudvårdsstegen för att du ska hitta ditt.

Med flera års erfarenhet i hudvårdsbranschen och som biomedicinare i grunden har Sabina Jasinski full koll på vilka produkter som ger dig en frisk och strålande hud.  Här är  hennes bästa tips och produkter för att fixa glowet.

  1. Exfoliera:

En hud med glow är en hud som mår bra och är i balans. Det gäller att rengöra ordentligt för att få bort smuts och orenheter samt återfukta för att hålla fuktnivåerna i balans. Men för att få fram den lystriga ytan med friska hudceller gäller det också att exfoliera bort döda hudceller.

Topp 3 produkter för exfoliering:

För dig med bland- och fet hyGeek and Gorgeus, Cheer up
Den här medelstarka exfolieringen består av 6% mandelsyra och BHA (salicylsyra) och exfolierar på hudens yta och inuti porerna. Den är antibakteriell och antiinflammatorisk och bekämpar flera av de typiska problemen med blandhud, t.ex. förstorade porer och finnar.

 

 

För dig med känslig hyNØ Cosmetics, Pure Today AHA / PHA Peeling Cleanser
Detta är en exfolierade rengöring som fungerar för de flesta hudtyper men är extra lämplig för just den känsliga. Den rengör grundligt samtidigt som den exfolierar milt med hjälp av AHA (mjölksyra) och PHA (glukonolakton).
Ps: Den är även perfekt för dig som inte vill ha så många steg i din hudvårdrutin men ändå få till glowet.

 

 

För dig som vill ha en snabb glowboost Faace, Tired Faace Mask
Denna ansiktsmask är perfekt när din hud känns glåmig och trött och behöver en ordentlig pick-me-up. Med en rejäl fuktboost och snäll exfoliering får du snabbt tillbaka glowet – du kan med fördel sova med masken.

 

 

  1. Glowboosta med ett serum

Det flera typer av ingredienser som är riktiga glowboosters, en av dem är C-vitamin: En kliniskt bevisad, aktiv ingrediens och antioxidant som skyddar huden, ökar kollagenproduktionen, minskar hyper-pigmentering och ger en omedelbar glow i huden.

Tips på serum:

För dig som vill boosta med C-vitamin Geek and Gorgeus, C-Glow serum
Det här bästsäljande serumet för endast 140 kronor innehåller 15% C-vitamin och ger huden en hälsosam lyster, jämnar ut hudtonen och gör den slätare och fastare. Serumet produceras färsk på beställning varje vecka och rekommenderas att förvaras i kylen.

 

 

För dig med känslig torr hy NØ Cosmetics, Hypercalm 2-Phase Cloud Serum
Det här är ett serum för dig som vill ha glow men samtidigt behöver en lugnade effekt. Det innehåller azelainsyra som har en antibakteriell effekt och minskar rodnad, motverkar pormaskar och hudirritationer. Den innehåller dessutom flera fuktgivande ingredienser som aprikosolja, jojobaolja samt squalane som låser in fukten. Perfekt för dig som behöver återställa fuktbalansen i huden. 

 

  1. Glöm inte ansiktskrämen

Det säger sig själv, ingen lyster utan fukt och här är ansiktskrämen extremt viktig. Inte bara för att den återfuktar och ger näring utan för att den låser in den tidigare fukten du applicerat. Dessutom skyddar krämen din hudbarriär. En rubbad hudbarriär brukar kännetecknas med att man känner sig torr och stram i ansiktet, det här kan bland annat bero på väderväxlingar, för mycket solexponering, eller överdriven exfoliering.

Tips på produkter för att skydda hudbarriären och få tillbaka sitt glow:

Stärk huden och återställ hudbarriären Altruist, Dry Skin Repair Cream 10% Urea
Det är inte konstigt att denna fuktkräm för endast 90 kronor är en bästsäljare hos Know to Glow, den återställer hudens naturliga barriärfunktion och funkar på både kropp och ansikte. Den är även lämplig för den allra känsligaste huden med eksem.

 

 

Dagkräm med solskydd SOS Serum, SOS H20 Day Cream SPF 30
Att skydda huden mot solen är viktigt alla dagar om året – och särskilt om du använder exfolierande produkter. Använd alltid minst solfaktor 30! Detta är en lugnade fuktkräm som funkar för en känslig och irriterad hud men även för den mogna hyn. Den förbättrar hudens fasthet, ton och återfuktar djupt plus att den skyddar mot både UVA och UVB strålning. Ett perfekt alternativ för dig som vill få djup återfuktning, stärka hudbarriären samt skydda den från solens strålar.

Vad är Know to Glow?
En kurerad webbshop med hudvård som vi tror på och älskar. Webbshoppen är uppdaterad regelbundet och här hittar du produkter från hela världen. Från Miami till Seoul, under ett virtuellt tak.
Här hittar du allt från kända märken, K-beauty, Scandinavisk hudvård och produkter från många olika länder. Vår fokus ligger på bra ingredienser, produkter som aldrig testas på djur och som har en positiv effekt på miljön. Kika runt och gör din hud glad!
Besök Know to Glow här!