Levande näringsliv i Höörs kommunI Höörs Kommun finns goda arbetsmöjligheter och innebär även många karriär- och utvecklingsmöjligheter. Med sitt centrala läge mitt i Skåne är kommunen attraktiv och här finns närhet till både storstad och natur.

Slumpen gjorde att Ida började på sjuksköterskeprogrammet, istället för att bli dataingenjör som hon tänkt först. När hon väl börjat utbildningen var hon fast och idag har Ida jobbat som sjuksköterska med varierande uppgifter på Höörs kommun i 10 år. Idag jobbar Ida i ett tvärprofessionellt team bestående av sjuksköterskor, sjukgymnaster, handläggare och arbetsterapeuter.
– Det är ett bra sätt att arbeta på eftersom alla i teamet kan ta del av varandras erfarenheter, åsikter och observationer, säger Ida.

Meningsfullt arbete med möjligheter för utveckling
Inom kommunens över 100 olika yrken vill man att medarbetarna ska känna sig stolta, ha lust att lära och framförallt att skapa arbetsglädje tillsammans. Ida berättar att hon kan planera sitt eget arbete och att de innebär en stor frihet. Men det Ida ser som mest meningsfullt är de många dagliga möten med människor som jobbet innebär. I sin roll ser Ida många utvecklingsmöjligheter och det erbjuds bra kurser och utbildningar inom den egna verksamheten.
– Att ha roligt på jobbet och sprida glädje är oerhört viktigt, säger Ida.

Höör har nära till allt
I Höör är det nära till allt från restauranger till badhus och ishall, något som Alexander gillar. Han bor i kommunen och tog studenten från Barn- och fritidsprogrammet 2006. Direkt efter studenten fick han jobb som elevassistent och har sedan dess trivts så bra att det aldrig funnits anledning att byta. Kommunen erbjuder så mycket, goda möjligheter till aktiviteter för eleverna jag arbetar med och även för mina egna fritidsaktiviteter berättar han och fortsätter;
– Jag har fått följa många klasser och elever, på alla stadier under min tid i kommunen. Att se elevens utveckling är det som gör mitt arbete meningsfullt, säger Alexander.

Ida som bor i Hässleholms kommun och pendlar till Höör, håller med om Höörs centrala läge. Att åka mellan kommunerna är smidigt och det tar bara 30 minuter från dörr till dörr. Ida berättar att det aldrig varit krångligt att jobba och bo i olika kommuner.


Höörs kommun sätter stort värde i bemötande och kompetens. Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att vara del av en organisation i ständig utveckling. Vill du veta mer om arbetsmöjligheterna hos oss?

Läs mer på: www.hoor.se