Life Science-bolaget Nolato MediTech expanderar

Nolato MediTech i Skåne verkar inom den snabbt växande Life Science-sektorn och bidrar till att hjälpa människor till ett bättre liv genom sin produktion av komponenter till medicinteknisk utrustning. Slutprodukterna är allt från pacemakers och insulinsprutor till dialysmaskiner och autoinjektorer. På fabriken arbetar produktionspersonal och olika ingenjörer tätt och kvalitetsmedvetet. Nu växer företaget och rekryterar brett.

Nolata MediTechär ett dotterbolag till Nolato AB och har två fabriker i Skåne – en i Lomma respektive Hörby. Bolaget har en unik kompetens inom regionen och fungerar som en nära och långsiktig partner till läkemedelsindustrin. Ledorden “medical excellence” genomsyrar verksamheten och kvalitetsmedvetenhet är en stark del av kulturen.

– Det är en oerhört framåtriktad miljö att jobba i och en stor framgångsfaktor är att vi arbetar så strukturerat utifrån lean production som innebär ett fokus på mer värde för kund för mindre arbete. Vi har mycket kunskap och växer nu in i en ny teknikfas som är väldigt spännande, berättar Torkel Skoglösa, vd på Nolato MediTech.

Bolag som expanderar
I och med att bolaget ligger i en stark tillväxtfas söker man nu ny kompetens som kan hjälpa till att utveckla verksamheten och bidra med driv och engagemang.

– Vi har expanderat kraftigt och dubblat antalet anställda sedan 2015 samtidigt som vi nyligen byggt ut fabriken i Hörby till att bli nästan dubbelt så stor. Vi söker bland annat ny produktionspersonal till renrummen, underhållstekniker och flera olika typer av ingenjörer. Noggranna personer som gillar högt tempo och kvalitet kommer att trivas hos oss, säger Stefan Hasselblad, HR-ansvarig.

Fokus på utbildning
Nolato MediTech satsar stort på sina anställda genom kontinuerliga utbildningar och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter.

– Vi har hela tiden utbildningar och föreläsningar och har mål för varje medarbetare som är ett viktigt nyckeltal vi följer upp på. Vi letar efter människor som kan bidra och vi är övertygade om att det är våra anställda som driver utvecklingen av företaget. Vi jobbar inom en stabil och trygg bransch som ligger i en spännande utveckling. Inspireras man av det hamnar man helt rätt hos oss, avslutar Torkel Skoglösa.

Nolatos affärer skapas inom tre kundnära affärsområden. Även om de alla tre bygger på gemensamma värderingar och teknologier skapar de egna, optimala förutsättningar för framgång på sin respektive marknad. Indelningen i affärsområden skapar också goda förutsättningar för en långtgående decentralisering av vår verksamhet. Detta lägger en god grund för engagemang och motivation hos våra medarbetare, samtidigt som det blir möjligt att fatta de operativa besluten nära kunderna.