Njut av en ordentlig jul i Sigtuna i årKommer du ihåg den härliga julkänslan som från barndomen? Julkänsla, musik, god mat och mysig stämning. Sigtuna hjälper dig att komma tillbaka till den härliga stämningen i form av en gemytlig julstad, julaktiviteter på slotten, julmarknader och mycket mer att uppleva. 

Begreppet ”julstress” är väl myntat i dag och för många är det svårt att koppla av som tänkt. Önskelistor, lussebak och julkör har för många vuxna bytts ut till sista-minuten-köp och allmän stress – något som enkelt kan undvikas. I destinationen Sigtuna, där bland annat Sveriges äldsta stad Sigtuna finns, anordnas ett ordentligt julfirande med start från och med mitten av november och här utlovas en julkänsla som är svår att hitta någon annanstans.

Mycket att erbjuda
Oavsett om det är ett mindre sällskap eller hela släkten som kommer så finns det något för alla på julmarknaden i Sigtuna. Även i år upprepar Carola Häggkvist succén och bjuder på julshower på Steninge Slottslada, i form av totalt tolv konserter.

– Ett förslag är att komma till Sigtuna på lördagen och se Carolas julshow, för att sen äta gott och stanna över natten på något av våra mysiga hotell. På söndagen kan man gå ner och njuta av julmarknaden i Sigtuna stad eller besöka någon av slotten eller gårdsbutikerna, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Detta händer i Sigtuna under julen

– Sigtuna stad kan stå för mycket av det traditionella som många saknar. Det är inget generiskt köpcentrum, här finns unika butiker med atmosfär och shopping i ett.

En annan aktivitet som rankas högt av tidigare besökare är julmarknaden på Skånelaholms slott den 15 december. Förutom en klassisk julmarknad, med hemmagjorda delikatesser och lokalt hantverk, kan den som vill gå på chokladprovning tillsammans med chokladexperter – eller varför inte upptäcka slottet i form av en spökvandring?

Att uppleva julen behöver alltså inte innebära otaliga vändor i köpcentrum och stökiga julbak i köket. I Sigtuna har du möjligheten att ta ett avbrott från vardagen och njuta av den härliga högtiden som julen innebär med utsökta julbord, med allt från skaldjursbord till det traditionella. Efter en dag på marknaden finns det ett flertal hotell att välja att avrunda kvällen på; där du kan välja både en mindre stuga till ett kungligt slott.

Vill du boka boende i Sigtuna? Klicka här!

– Vill du uppleva en traditionell jul är valet alltså enkelt. Kom hit och upplev den med oss!, avslutar Anna.

Destination Sigtuna AB bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. År 2016 omsatte besöksnäringen i Sigtuna kommun 42,7 miljarder kronor, inklusive flygverksamheten på Stockholm Arlanda Airport.

Vårt uppdrag är att stärka Sigtunas attraktionskraft – att locka fler besökare till vår fantastiska destination som innefattar Arlanda, Märsta, Rosersberg och Sigtuna stad. Allt sker i samverkan med kommun och näringsliv. Vi ser samarbete som ett konkurrensmedel och driver bl a ett hotellnätverk, slottsnätverk och Frukostklubben.