Novellix ger tid till efterlängtad vardagsläsning: ”En perfekt julklapp”

 Slutet av året är ofta en hektisk period och det kan vara svårt att få tid och ro att läsa en riktigt bra bok. Novellix ger dig stora läsupplevelser i litet format genom att erbjuda små böcker – med en novell i varje, skrivna av författare som Stephen King, Agatha Christie och Astrid Lindgren.

– Det är en perfekt julklapp till någon som vill lägga ifrån sig mobiltelefonen och hitta tillbaka till läsningen i vardagen, säger Lena Hammargren, grundare.

Finns det något bättre än att tända ett par ljus och kura upp sig i soffan med en riktigt bra bok? Tyvärr finns sällan tiden att ge sig hän en spännande berättelse – något som Lena Hammargren som tidigare pendlade till sina studier i Uppsala tyckte var synd.

Läs mer om Novellix här

– Restiden låg på en timme och jag ville ha något att läsa som inte var ett reklamspäckat magasin, samtidigt skulle en ny pocketbok bara hamna i en hög tillsammans med andra böcker jag inte hunnit läsa ut. Då fick jag syn på pixi-böckerna vid kassan, och där föddes iden om Novellix: korta böcker som genom vackert och praktiskt format är lättillgängliga och perfekta för den som inte har tid att försjunka sig i en hel roman, och som samtidigt är trött på att scrolla i mobilen.

”200 olika titlar”
I dag har Novellix över 200 titlar – så chansen att hitta en favorit är stor. Välj bland en Presentask med Franska klassiker, Deckarnoveller och kärleksklassiker eller varför inte feministikoner?

Vill du läsa mer om Novellix och se alla titlar? Klicka här

En presentask rymmer fyra små böcker, med en novell per bok. Bakom omslagen står Sveriges främsta formgivare och konstnärer som exempelvis Lotta Kühlhorn, Lina Bodén, Karin Mamma Andersson och Lisa Benk. 
– Vi älskar att kombinera kvalittetslitteratur med skandinavisk toppdesign för att väcka läslust, det blir både en fantastisk läsupplevelse och en vacker inredningsdetalj. En perfekt julklapp helt enkelt, avslutar Lena Hammargren.

Du hittar Novellix – förutom i deras webshop – på bland annat Designtorget, Akademibokhandeln, Pocketshop samt diverse bokhandlare och presentbutiker runt om i landet.

 

Om Novellix:
Våren 2011 publicerade Novellix de första fyra novellerna, och i dag har förlaget gett ut över 200 titlar och 30 olika presentaskar med både nyskrivet och klassiker. Allt ifrån Stephen King och Astrid Lindgren till Agatha Christie

Samtliga böcker har originalomslag av svenska formgivare och illustratörer och är tryckta på FSC-certifierat papper. 

Novellix Julklappstips:
 
Oscar Wilde, Virginia Woolf m.fl. 179 kr.
Det här är en ask fylld med berättelser om kärlek: Om stark förälskelse och om brustna hjärtan. Om fåfänga och ondska, omtanke och besvikelse. Fyra noveller skrivna av några av våra mest älskade författare genom tiderna.
 
Jojo Moyes, Sophie Kinsella m.fl. 179 kr.

Att hitta kärleken – finns det något mer underbart, mer bitterljuvt? Fyra författare som är absolut bäst på att fånga och förmedla denna överväldigande känsla samlas i denna ask med varsin novell om förälskelse, lika passionerad oavsett om den så rör musik, ett hus, ett jobb, någon ur ens förflutna eller en total främling.

Presentask med fyra Deckarnoveller
Håkan Nesser, Kristina Ohlsson m.fl. 179 kr.
Här bjuder fyra av Sveriges bästa deckarförfattare på en kriminalkompott med alla ingredienser som behövs för att ge rätt stämning: mystiska försvinnanden och obehagliga insikter, förvillande lögner och känslan av att vara helt i händerna på en galen människa, som har tagit sig friheten att bestämma över ens liv – och eventuella död.

Du kan också välja tre askar för 399 kr.