Nu vill allt fler bo i arkitektritade trähus

Allt fler drömmer om ett arkitektritat hus av trä framför standardiserade kataloghus eller huslösningar av sten och betong. Men att hitta en hustillverkare som får förtroendet att göra verklighet av drömmen kan vara svårt. Moderna trähus är en hustillverkare som bygger ditt hus precis som du vill ha det – i trä.
– När du går in ett trähus känner man skillnaden: Det luktar trä, husen känns tyngre, tystare och mer gedigna. Trä är en fantastiskt råvara och ett rent byggmaterial utan kemikalier och tillsatser, säger Michel Silverstorm, grundare av Moderna trähus.

Mer än varannan vill bo i trähus. Det visar en undersökning som Sveriges Träbyggnadskansli låtit utföra. Resultatet förvånar inte – ett trähus har många fördelar. Det är miljövänligt och har en 50 procent lägre energiförbrukning.
– Trä är en del av naturens kretslopp och har tagit upp koldioxid under hela sin växttid. Det innebär att materialet är det renaste materialet på marknaden men det är också starkt, ljuddämpande och utan bindemedel, lim eller andra kemikalier, utöver det är det också fantastiskt vackert, säger Michel Silverstorm, grundare av Moderna trähus.
Vill du veta varför du borde bo i ett trähus? Klicka här

Moderna trähus tillverkar trähus med trä i husets alla väggar. Deras arkitekter ser det omöjliga som möjligt och både ritar, projekterar och bygger enklare trähus men också marknadens största och mest avancerade trähus, special är deras vardag. Produktion sker lokalt i Trosa och husen byggs av hantverkare med kunnande och intresse för design och arkitektur.
Drömmer du om att designa ett trähus med attityd? Kontakta Moderna trähus här

Snabbt, enkelt och flexibelt
Processen är snabb, enkel och flexibel och startar med att du tillsammans med Moderna trähus ser över förutsättningarna för det hus som du vill bygga. Utifrån parametrarna ritas huset upp och inom ungefär ett år beräknas huset vara färdigställt. För att ge dig högsta möjliga trygghet har du en kontaktperson under hela byggnadsprocessen.

Eftersom Moderna trähus är en mindre organisation kan de hålla låga kostnader och med det även en attraktiv prisbild där prislappen per kvadratmeter är 20 000 kronor och uppåt.

Statistik på besiktningsanmärkningar visar att Moderna trähus hamnar i toppen. Det innebär att de har en av de lägst anmärkningsfrekvenserna på marknaden. Michel tror att det beror på deras höga ambitionsnivå och att de gör allt från grunden.
– Vi hyr inte in under entreprenörer vi inte känner men framförallt beror det på att det är vår egna personal som bygger i hallen och ute på byggplats, det är helt unikt. Innan besiktningen har de även en extra kontroll av husen, säger Michel Silverstorm.
Vill du anlita Moderna trähus i ditt husbygge? Klicka här för att få en prisbild

Vill inte börsnoteras
I framtiden ser Michel att Moderna trähus fortsätter att vara det bästa alternativet på marknaden med mest trähus, flexibilitet och kvalitet för pengarna. Det finns inget egenvärde i att växa för växandets skulle, eller introduceras på börsen.
– Då tror jag att vi tappar kontrollen och kopplingen med kunden och det tror jag är något som har gjort oss framgångsrika inom området för husbygge med trä, säger Michel Silverstorm.

När man går in i ett Moderna Trähus känner man skillnaden: Det luktar trä, husen känns tyngre, tystare och mer gedigna. Som man byggde förr får vi ofta höra. Samtidigt är vi intresserade av teknik, låg energiförbrukning och att göra så lite påverkan på miljön som möjligt under hela husets livslängd. Detta i kombination med högt hantverks kunnande och intresse för design och arkitektur gör att vi bygger unika hus vare sig det är i klassisk svensk gårdsstil eller stramt modernt. Och alltid som lågenergihus.

Läs mer här