Nya Ecster Pay Link ökar köp- och försäljningsmöjligheternaI takt med att e-handeln ökar förändras förutsättningarna för den fysiska handeln och att öka samspelet mellan olika försäljningskanaler blir allt viktigare. För att möta behoven lanserar Ecster nu Ecster Pay Link – en betallänk som ger företag nya försäljningsmöjligheter och kunden en möjlighet att välja betalsätt, oavsett i vilken kanal köpet görs.

– Konsumenter rör sig allt oftare i olika kanaler under köpprocessen. Kunden tittar exempelvis på en vara i sin dator, jämför priser i mobilen och genomför sitt köp i en fysisk butik. Här är det viktigt för den fysiska handeln att fokusera på kunden och att arbeta med en ”kundresa”  som spänner över flera olika kanaler, säger Urban Höglund, chef för produkt- och affärsutveckling på Ecster.

Nu lanserar Ecster betallänken Ecster Pay Link. Den nya tjänsten ger kunden en möjlighet att välja betalsätt – oavsett i vilken situation ett köp görs. Det ger kunden ett ökat mervärde och ökar försäljningsmöjligheterna för företag.
– Det är viktigt att få samspelet mellan den fysiska och digitala handeln att bli så sömlös som möjligt och samtidigt naturlig och enkel för kunden, säger Urban Höglund, chef för produkt- och affärsutveckling på Ecster.

Läs mer om Ecster Pay Link här

Ökade försäljningsmöjligheter
Betallänken kan användas vid betalning i exempelvis fysiska butiker med hjälp av en surfplatta, vid självbetjäning i fysiska butiker eller hemifrån i samtal med kundtjänst. I fysiska butiker innebär det att personal istället för att fokusera på att ta betalt kan lägga mer tid på försäljning och service.
– Ecster Pay Link passar även företag som vill komplettera sin butiks- och näthandel – eller för det företag som arbetar med betalning vid leverans eller vid installationer.

Så fungerar det
När kunden har bestämt sig för ett inköp skapar företaget en varukorg, antingen i Ecsters eget gränssnitt, eller i företagets eget system som har integrerats med Ecster Pay Link. Därefter skickas en betallänk till kunden, via sms eller mail, där kunden enkelt kan välja betalsätt och identifiera sig med hjälp av BankID.
– Betallänken ger kunden en ökad köpupplevelse och även en ökad trygghet eftersom kunden slipper lämna ifrån sig känsliga uppgifter per telefon eller i butik, säger Urban Höglund.

Har du frågor om Ecster Pay Link? Kontakta Ecster här

Om Ecster
Ecster erbjuder betallösningar för alla kanaler. Tillsammans med våra kunder och partners utvecklar och förfinar vi våra produkter och tjänster för att skapa bättre köpupplevelser. Idag har vi en bred palett av betallösningar för hundratusentals konsumenter och säljföretag. Det ger konsumenter möjlighet att betala allt från de små vardagsköpen till de större investeringarna på miljontals inköpsställen, världen över. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken.

Frågor eller funderingar? Kontakta Ecster här


Urban Höglund, chef för produkt- och affärsutveckling på Ecster