Nyhet: Världens mest svenska hundmat

Som hundägare vill man ge sin fyrbenta vän bra mat. Att veta vilket torrfoder som borde ta plats i hundskålen kan dessvärre vara svårt. Magnusson Petfood gör valet lätt – med Sveriges första livsmedelscertifierade hundmat.
– Det innebär att hundmaten håller samma kvalitet som den mat vi människor äter. Våra hundar har rätt till mat som är tillverkad av bästa möjliga råvaror, säger Jonas Magnusson från Magnusson Petfood.

Det är inte bara människor som ”blir vad vi äter” – även våra fyrbenta hundvänner blir vad de äter. Att värna om den kost som tar plats i våra hundmatskålar är nu lättare än någonsin. Magnusson Petfood har som första svenska företag inom djurfoderbranschen fått tillåtelse att certifiera sin tillverkning enligt livsmedelsstandard.
– Livsmedelscertifieringen innebär att vår hundmat tillverkas med samma säkerhet, renlighet, hygien och spårbarhet som våra mänskliga livsmedel. Att ta klivet och höja ribban för djurfoder är väldigt hedrande, säger Jonas Magnusson från Magnusson Petfood.
Vill du veta mer om den nya certifierade hundmaten? Klicka här

Magnusson Petfood tillverkar sedan 40 år tillbaka torrfoder för hundar. Som familjeföretag är de en mindre aktör på en stor och svår global marknad där de valt att konkurrera genom att göra saker annorlunda än deras större konkurrenter.
– Vi har aldrig nöjt oss med att enbart uppfylla de krav som ställs för fodertillverkare utan har alltid haft högre krav på oss än vad regelverket föreskriver, säger Jonas Magnusson.
Vill du veta mer om familjeföretaget Magnusson Petfood? Klicka här

”100 procent svenska råvaror”
Den hundmat som produceras består av 100 procent svenska råvaror som tillagas i en 24 meter lång varmluftsugn. Eftersom färskt kött används istället för den konventionella proteinkällan köttmjöl smakar maten inte bara betydligt bättre för hunden – den har även en högre proteinkvalitet som bättre kan tillgodogöras i kroppen.

”Förtjänar bra foder”
Att det skulle ställas lägre krav för att slutkonsumenten är en hund tycker Jonas Magnusson är fel resonerat.
– Hundarna förtjänar att få så säker och bra mat som möjligt, det är ganska konstigt att man ställer lägre krav på djurfoder än vad man gör på livsmedel eftersom en hund äter samma dag ut och dag in i större delen av sitt liv, därav är de även potentiellt mer utsatt för skadligt foder under en längre tid.
Tycker du också att din hund förtjänar bra foder? Här kan du enkelt beställa hem Magnusson Petfoods torrfoder eller hitta närmsta återförsäljare

Vi på Magnusson Petfood tror på sunt förnuft. Vi har ambitionen att göra vårt hundfoder så nyttigt och naturligt som möjligt. Därför använder vi bara råvaror från det svenska jordbruket. Dessutom ugnsbakar vi hundmaten. Bakning är en långsam och mild process, som bättre bevarar råvarornas naturliga egenskaper. De flesta hundar tycker dessutom att ugnsbakat foder smakar väldigt gott!