Så kan du använda dina gamla jeansVisst har du precis som alla andra ett par gamla jeans som ligger och skräpar i en byrålåda där hemma i lägenheten, villan eller radhuset? Det är oftast när man håller på och rensa ut som man hittar de där gamla jeansen, som borde har kastats för länge sedan, eller kanske inte. För du kan faktiskt hänga på modetrenden och återanvända dina gamla jeans - på ett sätt som du kanske inte direkt har tänkt på tidigare.

Du gör samtidigt något bra för miljön

Jeans är ett av de klädesplagg som kräver mest vatten när de produceras. Trenden med stentvättade jeans höll länge - något som har fått vattenreservoarerna att sina på många håll. Därför är det inte bara ett smart drag för din plånbok, utan också för miljön - när du återanvänder dina gamla jeans. 

Att stå och titta ut i trädgården genom altandörrarna och sedan bara springa ut genom dina ytterdörrar och slänga dig i hängmattan med en härlig bok, är något som hör sommaren till. Det kräver givetvis att du har en altandörr eller ytterdörr som vetter ut mot trädgården för att kunna få till den där riktiga frihetskänslan som man får när man lätt kan förflytta sig mellan ute och inne. För övrigt är ytter- eller altandörrar ut till trädgården en utmärkt möjlighet att spendera mer tid utomhus, eftersom det blir enkelt att bära ut maten om man äter frukost eller middag i trädgården.

Moderiktiga kläder för avslappning

En stor trend inom modet som man har kunnat se i en period nu är att klippa av en bit av benen på jeansen. Det ger ett avslappnat uttryck och luftar skönt på varma sensommarkvällar, när man ska springa ner till den lokala matbutiken eller bara slappa i trädgården. Låt gärna tyget fransa sig lite grann det är både snyggt och moderiktigt. Om jeansen är lite urtvättade och har börjar blekas är du på helt rätt spår

Ett par avklippta jeans kan enkelt piffas upp med en simpel vit t-tröja och ett snyggt brett skärp. Om dina planer på att ligga hemma i hängmattan ute i trädgården, och bara läsa den där boken som du har längtat efter, plötsligt skulle ändras. Men ett par stora avklippta jeans passar perfekta även för en promenad.

Istället för att klippa av den nedersta biten av jeansen kan du göra på ett annat sätt. Fixa till ett par snygga shorts genom att klippa av en stor bit från knähöjd, eller där du själv tycker att det passar. Klipp kanten några centimeter längre ner än där du vill att shortsen ska sluta, så får du lite marginal.