Så kan du fixa din altan enklare och billigare än någonsinKlockan har ställts fram och inom kort väntas även utemöblerna på altanen göras detsamma. Innan dess ska dock altanen oljas i vanlig ordning; en process som enligt många är både tidskrävande och påfrestande. Med Fixor by Nitor Wood Protection som består av Trärengöring och Träskydd kan du slippa den årliga behandlingen och spara stora summor på samma gång.

När vintern gått över till vår är det många som ser framemot att spendera mer tid på altanen, men innan utemöbler och dylikt kan placeras ut behövs den oljas in. Detta för att förlänga livstiden på träet, genom oljans förmåga att skydda det och för att förhindra att det suger upp fukt och skadar träet. Att det bör göras en gång per år kan så gott som alla altanägare skriva under på, men de allra flesta kan även hålla med om att det inte är något av det roligaste slaget. Så, enklaste sättet att olja in altanen – olja inte alls. Nu finns lösningen i form av Fixor by Nitors Trärengöring och Träskydd; som dels gör altanen fräsch och ren men också håller flera år framöver.

Läs mer om Wood Protection – klicka här

Wood Protection  – många fördelar
Magnus Bodin är produktchef för Wood Protection och förklarar att fördelarna med deras produkter är många till antalet. Gör det en gång så slipper du pensla olja i flera år framöver, du väljer ett miljövänligt alternativ, Wood Protection är märkt med Bra Miljöval. Hur många träoljor har den märkningen, menar Magnus.

– Vår behandling skiljer sig lite i pris jämfört med oljebehandling, men priset har gått ner markant på senare år och nuförtiden är det ingen stor skillnad sett till pris på produkterna emellan. Den stora skillnaden är dock att du slipper göra det varje år, och i det långa loppet sparar du både tid och pengar. Du kan lägga en dag på behandlingen och därmed har du befriat dig själv från år av inoljningsprocedurer.

Förutom att du slipper olja din altan får du även bort all befintlig smuts och småstickor. Istället lämnas du med en altan som Magnus refererar till som fräsch, snygg och väldigt len.

– Det blir verkligen genuin skillnad. Sen tar det ju två-tre månader innan det blir en silvergrå färg på träet, och det är tack vare ljuset, vädret och vinden som det skapas en hårdare liksom gråare yta, säger han och avslutar:

– Det är enklare än någonsin att göra altanen riktigt fräsch och ren, till ett mycket billigare pris långsiktigt.