Så lyckas du med din trädgård i sommar!

Oavsett om du är en van trädgårdsfantast eller precis påbörjat din botaniska resa kan du behöva hjälp och stöd på vägen. I appen Oh!Garden finns all information du kan tänkas behöva om odling och trädgårdsskötsel, samtidigt som du kan inspireras av andra trädgårdsentusiaster.

Även om många uppskattar en trädgård fylld av grönska och blommor så kan det kännas svåruppnåeligt. Med en uppsjö av information på internet krävs det både tid och ett gediget intresse att sätta sig in i allt som kan behövas för att lyckas med en frodig trädgård – tills nu!

Anna Dymling, grundare av Oh!Garden, märkte att hon tidigare hade svårt att hålla koll på när och hur hon skulle ta hand om sina växter och sin trädgård.
– Jag tänkte att det måste finnas ett smartare sätt att hålla reda på allt man gör i sin trädgård. Att kunna samla all information om skötsel och odling, anteckningar och hämta inspiration från ett och samma ställe underlättar både startprocessen och möjligheten att komma ihåg både det som lyckades, och misstag man har lärt sig av, nästkommande år, säger hon och fortsätter:

– Att dessutom ha möjligheten att skapa en gemenskap där man kan prata med likasinnade. Då har man allt man behöver för att få enkel och snabb hjälp i sin trädgård. Oh!Garden blir alltså som en trädgårdskompis att ha i fickan.

En virtuell trädgårdsplanering
I appen kan man planera sin trädgård genom att lägga in växtplatser och bilder och få råd och förslag baserat på din kunskapsnivå, entusiasm och din trädgårds möjligheter.

– När man laddar ner appen skriver man in var trädgården är lokaliserad och får då reda på växtzon, sista frostdatum och förutsättningar som är bra att ta hänsyn till. I nuläget finns information och skötselråd om cirka 10 000 växter, menar Anna.

I premiumversionen Oh!More kan du även ta del av en smart så- och trädgårdskalender som anpassas efter just dina inlagda växter och dina förutsättningar. Här kan du hålla koll på, och få förslag på, när vissa trädgårdssysslor kan göras. Du kan också få en överblick över när trädgården ger skörd och blommar.

Inspireras av likasinnade
Utöver trädgårdplaneringen kan du prata med användare i ett unikt trädgårdsforum. Anna menar att det skapar förutsättning att få inspiration och tips från andra, samtidigt som det är spännande att se andras trädgårdsresor.
– Användare kan besöka varandras digitala trädgårdar och odlingsplatser. På detta sätt kan man inspireras och få tips på vad som kan funka för den egna trädgården, samtidigt som man kan dela sin egen resa och inspirera andra, säger hon och avslutar:

– Oh!Garden har de funktioner du behöver för att lyckas med din trädgård, men viktigast av allt har den vad som krävs för att du ska ha roligt och njuta av resan tillsammans med andra.

hannaandersson

Learn More →