Så möter du hösten med stilHösten är i hastigt antågande och i takt med naturens färgskiftning ändras också modet. 
Hos Stenströms har man designat nya kollektioner för både män och kvinnor som följer årets trender.
– Grunden i kollektionen är grå, blå och brun med accentfärgerna guldgul, rost och röd. Grönt är också en viktig färg i höst, säger Peter Jüriado, chefdesigner för Stenströms herrsortiment.

Sommaren är över och i takt med att hösten smyger sig på är det dags att klä sig varmare och mer rejält. Långa promenader i naturen blir ännu härligare om man har klätt sig för väder och vind – men också trendriktigt.

Stenströms  har lång erfarenhet av att designa och tillverka kläder. Redan 1899 grundades företaget av August Stenström. Ryktet spreds snabbt om de eleganta kvalitetsskjortor man tillverkade i Helsingborg. Genom åren har kollektionen breddats och innehåller i dag många olika plagg, men kvalitetstänkandet och noggrannheten i designen, som låg till grund för August Stenströms företagsidé, har alltid genomsyrat verksamheten.
Vill du ha tips på hur du kan klä dig i höst? Se vår stilguide

I höstens kollektioner finns flera nyheter.
– Vi går åt två håll, dels en mörkare, dels en ljusare, förklarar Peter Jüriado, chefdesigner för Stenströms herrsortiment.
I mötet har det uppstått en stil med en vacker färgskala.
– Grunden i kollektionen är grå, blå och brun med accentfärgerna guldgul, rost och röd. Grönt är också en viktig färg i höst.
I fokus ligger ytor och strukturer. Mönsterbilden går från ränder till spännande blommönster och medaljonger. 
– Det är klassiska ränder men det får gärna vara något extra som gör att det blir mer än bara en klassisk rand, som till exempel en fiskbenseffekt, säger han.
Bland årets nyheter finns också den vändbara västen, ett praktiskt plagg för höstpromenader.
Här är höstens räddare i nöden: Plagget som går att vända

”Blomstermönster är också en viktig trend”
För kvinnor är basfärgerna svart och grått som blandas med höstens nya färger mossgrönt och rostrött. Hörnstenarna i garderoben är plisserade plagg. Här finns diskreta plisserade kragar, voluminöst plisserade ärmar eller ryggar och skjortor med veckade manschetter.
– Blommönster med inspiration från de asiatiska och engelska trädgårdarna i vackra färger är också en viktig trend – och precis som för männen är ränder en tydlig trend också för kvinnorna, säger Alexandra Ekwall, designer för damsortimentet.
Se de feminina detaljerna i årets damkollektion

Säsongens klassiska damkappor kommer i årets höstfärger grönt, grått och blått. De är tillverkade av kokt ull, en teknik som gör att ullen blir tätare och ger bättre vindskydd än vanlig vävd ull. Kappans modell är lös med ett midjebälte, för att ge den en feminin silhuett. 


Om oss
Stenströms är ett svenskt varumärke som startades 1883 av August Stenström. Företaget är nu som då ett familjeägt företag. Augusts rykte för att göra de bästa, mest eleganta skjortorna hade spridit sig och alla ville ha en Stenströmsskjorta så 1899 startades en skjortfabrik. I dag, över 100 år senare har vårt rykte för unik kvalitet spridit sig långt bortom landets gränser. Vår uppmärksamhet för detaljer och känsla av kvalitet förblir oförändrad.

Genom lång erfarenhet och hårt arbete har vi funnit det gyllene förhållandet mellan skjortans kvalitet och förmågan att anpassa skjortan till dina önskemål – vilket ger premiumkvalitet. Vår strävan efter perfektion är drivande när vi reser runt i världen för att hitta de bästa materialen och söka efter de senaste trenderna – så att vi kan fortsätta att utveckla skjortan och känslan av att bära den.