Sällskapsspelet är årets julklapp 2023: Här är 7 favoriter

Julen närmar sig, och i år är det sällskapsspel som tar platsen som årets julklapp 2023. En spelkväll har alltid varit en populär aktivitet för familjer och vänner att samlas för under både julhelg och andra tillställningar under året. Här är sju klassiska favoriter som hela familjen kommer att älska.

  1. Ravensburger Labyrinth

I Ravensburgers Labyrinth byter väggarna plötsligt plats, vilket skapar en spännande utmaning för alla spelare. Man letar sig fram genom gångarna i sin iver att hitta hemliga föremål – och det kräver noggrann planering. Den som först når alla sina hemligheter och återvänder till sin startplats vinner. Från 8 år. 

 

  1. Ravensburger Funny Bunny

I Funny Bunny tävlar små kaniner om att nå den saftiga moroten på toppen av kullen. På vägen dit lurar många överraskningar, inklusive hål i marken, fräcka mullvadar, vindbroar och grindar som försvårar kaninernas väg. Från 4 år. 

 

  1. Alga Bäst i Test Brädspel

Nu kan du själv delta i Bäst i Test med familj och vänner! Öppna breven och tävla i roliga utmaningar, precis som i det populära TV-programmet. Alla turas om att agera Babben och David och den som vinner får äran att lyfta Babbens byst över sitt huvud. Från 9 år. 

 

  1. Alga Den försvunna diamanten – och Postrånet

Följ med på en skattjakt som har pågått sedan 50-talet i det populära spelet Den försvunna diamanten. Ert uppdrag är att hitta Afrikas Stjärna och återlämna den till uppdragsgivaren. Jakten tar er över den afrikanska kontinenten och är lämplig för spelare från 6 år och uppåt.

Alga Postrånet – Den försvunna diamanten är en fristående uppföljare som passar en äldre målgrupp som vill fortsätta äventyret. Diamanten är funnen och den ska skickas till Kung Edward VII i Storbritannien – men transporten sker med bil och längs vägen lurar rövare som kan ställa till det rejält. Från 9 år. 

 

  1. Jakten på guld/gullosten-Musse & Helium

Nu har Camilla Brincks populära böcker blivit spel! Hjälp Musse och Helium i deras kamp mot duvjägarna när de letar efter Guldosten. Det här fantasifulla spelet tränar koncentration och fokus och passar skattletare i alla åldrar, men det rekommenderas från 5 år. 

 

  1. Alga Alfapet

Alfapet är perfekt för ordfrossare och korsordsälskare. Samla poäng genom att bilda ord med dina bokstavsbrickor på spelplanen – vem i familjen lyckas skapa en blandning av enkla och avancerade ord och placera brickorna tillräckligt strategiskt för att vinna? Från 10 år. 

 

  1. Alga Othello Original

Othello är ett taktiskt spel som bara tar en minut att lära sig – men en livstid att bemästra. Två spelare tävlar om att stänga in varandras brickor och förvandla dem till sin färg. Den som har flest brickor i sin färg när ingen kan lägga ut fler vinner. Från 8 år. 

Ravensburger 

Ravensburger AG är en internationell koncern med flera välkända spel- och leksaksvarumärken. Företaget består av Ravensburgers blå triangel, som är ett av de ledande europeiska varumärkena för spel, pussel och pyssel. Dessutom utökar varumärkena BRIO, Alga och ThinkFun koncernens portfölj. Ravensburger har varit ett familjeföretag sedan det grundades 1883 och präglas av tradition och värderingar. 

Läs mer här 

 

Alga 

Ja, alla spelar faktiskt Alga. Algas spel suddar ut gränserna mellan generationer och tar plats i verkligheten. Häromåret firade Alga att ha skapat glädje, samvaro och gemenskap i 100 år! Under den här tiden har oräkneliga spel från Alga hittat sin självklara plats i nordiska hem och hjärtan. Våra älskade klassiker fortsätter att trängas i hyllorna med ständigt rykande färska nyheter. 

Läs mer här