Slipp en kostsam historia genom att ställa höga krav när du väljer spabadDet är lätt att som konsument bli lurad av oseriösa återförsäljare av spabad. Valen är många och det är lätt att låta sig sköljas med i beskrivningar om magiska jet-munstycken, LED-lampor och pulserande massage. Och då glömma det viktigaste kravet av alla; att spabadet ska vara anpassat till skandinaviskt klimat.

Att känna till skillnaden på de olika modellerna som marknaden och leverantörerna erbjuder är otroligt viktigt. Att du som konsument informerar dig och inte litar blint på säljare är det som förmodligen kommer avgöra hur härlig din tid med ett spabad kommer bli.

För det är klart att det är härligt att bada, och att kunna göra det året runt dessutom – är en riktig lyx. Att vatten är en förutsättning till liv vet de flesta och ett spabad kan erbjuda varma bad som ökar blodcirkulationen, minskar stress, ger massage och en stunds avkoppling från vardagens bestyr. Och då är det viktigt att allt fungerar så att man slipper jobba med underhåll och vara orolig för att något ska gå sönder.

Få mer information och se utbudet av spabad hos HotSpring här

Stor skillnad i kvalitet beroende på leverantör
Ett spabad placeras oftast utomhus och måste då klara av de temperaturväxlingar vårt skandinaviska klimat bjuder på. Att produkten är fullisolerad är något av det första du som köpare bör säkerställa, oavsett vilken prisklass du tittar på. När du vet att ditt spabad är fullt isolerat, gärna med 12-punds högtryck-polyuretan, kan du känna dig säker på att badet inte kommer utsättas för frysskador när temperaturen visar minus tjugo grader. En god isolering påverkar även uppvärmningskostnaderna. Eftersom vattnet kan hålla en jämn temperatur slipper man en strömförbrukning som skjuter i höjden i samma takt som minusgraderna blir fler under vintern. Det håller dessutom nere ljudnivån och skapar ett bra skydd för kopplingar och rör.

Bespara dig onödiga kostnader
På ytan kan två spabad se i princip likadana ut, men på elräkningarna kan det skilja många tusenlappar. För att vara säker på att du gör ett bra val kan du kräva skriftliga garantier och en produkt vars strömförbrukning genomgått oberoende tester. Ett sådant test har av gjorts av HotSpring, som enda producent i spabad-branschen, och utförts av Exponent Inc., ledande oberoende institution inom vetenskaplig testning och teknisk dokumentation.

Få mer information och se utbudet av spabad hos HotSpring här

Strömförbrukningen kan skiljas sig upp mot 700 %
Badet från HotSpring som testades hade en årlig strömförbrukning på 2 400 kronor. Ett på ytan likvärdigt spabad, med en helt annan isolering, från en annan producent förbrukade hela 14 000 kronor per år. Med det resultatet kan HotSpring erbjuda en garanterat lägsta förbrukningskostnad, i snitt två till fyra gånger lägre än konkurrenternas.

Historian bakom det bästa spabadet på marknaden
Knut Giever, som är grundare av HotSpring Massagebad AB, åkte på en stor mängd mässor och besökte fabriker för att få en bild av kvalitet och utbud innan man valde ut vilken producent som skulle säljas av HotSpring.

– Det vi möttes av hos producenterna var förvånade, det fanns bara ett fåtal som kunde visa upp en produkt som håller för vårt skandinaviska klimat. Och för mig som är elektriker från grunden häpnade jag över hur dåliga förutsättningar många av produkterna hade, berättar Knut. Tillslut hittade man en producent i USA som höll den kvalitet HotSpring står för. Ett vinnande val har det visat sig, för idag är man marknadsledande inom kvalitet, hygien och energibesparing i spabads-branschen och har varit det i över 20 år.

Vad ska man tänka på vid köp av ett spabad?

– Det viktigaste är din trygghet som kund, du skall njuta varje minut med ditt massagebad, fortsätter Knut. Det är viktigt att man köper av en seriös leverantör som ger dig god service också efter ditt köp, att det finns garantier på låg strömförbrukning, att badet har god isolering och riktigt bra reningssystem. Detta garanterar dig hög kvalitet på både det tekniska och på design tillsammans med ett tidsbesparande och problemfritt användande av ditt spabad.

Alla de bitar som gör att du kan njuta av ditt spabad utan bekymmer.

Hur håller man sitt spabad rent och fritt från bakterier?

– Det gör man enklast genom att köpa ett bad med ett riktigt bra reningsverk och klorfritt reningssystem, eller FreshWater automatisk reningssystem. De bästa baden har även keramiska filter och 100 % filtrering också mens du använder badet och alla funktioner.

Vad kostar det att hålla igång ett spabad?

– Det varierar enormt mellan olika leverantörer. Det kan skilja upp mot 700%! Det här är en viktig bit att kolla upp innan man köper ett spabad. De bästa baden kostar mellan 2-3000kr per år, medan de sämre kostar upp mot 12-14000kr per år.

Kan man använda badet året om?

– Ja absolut! Spabad är som mest populära vintertid och en härlig upplevelse året runt.

Få mer information och se utbudet av spabad hos HotSpring här

HotSpring Massagebad
HotSpring Massagebad-fabriken ligger i Kalifornien och har varit en ledande producent på världsmarknaden inom Spabad sedan 1995. 1997 startade HotSpring hela spabad-branschen i Norden. Första butiken startades i Bromma och idag finns även en butik i Göteborg. HotSpring levererar massagebad till hela Norden. Med innovativ design, full isolering, högsta klass på reningsanläggning och avancerad teknik är HotSpring ”Mercedesen” inom spabad. Med hög kvalitet, bättre säkerhet och hänsyn till miljön säljs produkter anpassade för att leverera bubblande bad, glädje och välbefinnande under en hel livstid.

Kontakta oss:

HotSpring - Stockholm
Drottningholmsvägen 197
167 53 Bromma
08-704 00 77

HotSpring - Göteborg
Transportgatan 4
422 46 Hissings Backa
031-387 54 54

E-post: post@hotspring.se

www.hotspring.se