Snart dags för den 44:e upplagan av Gothenburg Horse ShowSedan begynnelsen 1977 har nästintill tre miljoner människor besökt ridsportarrangemanget Gothenburg Horse Show på plats i Scandinavium. 19-23 februari 2020 anordnas evenemanget för 44:e året i rad – och förväntas bli minst lika populärt som tidigare år.

– Vi är stolta att vara med och utveckla svensk ridsport tack vare vårt evenemang, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show.

Det råder inga tveksamheter om att Gothenburg Horse Show har ett gott rykte. Världscupsfinalen i hoppning tog plats under eventet 1979, bara två år efter det första evenemanget anordnats. Finalen har varit åter på besök vid flertal tillfällen och Gothenburg Horse Show och Scandinavium har nu fått smeknamnet ”Home of the FEI World Cup™”.

– I och med tävlingens höga status internationellt lockar vi världseliten i både hoppning och dressyr, men vill också ge möjligheten för juniorer, young riders och U25-ryttare att rida i det här sammanhanget, betonar Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show, och fortsätter:

– Vi ger även möjlighet för några av Sveriges bästa unghästar att tävla på arenan, och publiken får därigenom chansen att få se våra nästa stjärnskott samlade under ett tak, både hästar och ryttare. Vi försöker också vinkla programmet så det passar hela familjen, och det gör vi genom ett antal olika showinslag såsom tempohöjande Mounted Games, Agility och under onsdagen lägger vi in ännu fler familjeinriktade aktiviteter. Målet är att varje dag ska vara en publikfest.

Vill du veta mer om Gothenburg Horse Show?

Boka dina biljetter
I samband med att de västeuropeiska världscupligorna hade premiär under vecka 42 så släpptes även biljetterna inför Gothenburg Horse Show 2020. Just i detta nu pågår även flera kvaltävlingar runtom hela Sverige, och i samband med det intensifieras även intresset och fler börjar planera sina besök. Den 19-23 februari är datumen att lägga på minnet.

Till 2019 års upplaga var biljetterna helt slutsålda lång tid i förväg och många stod tyvärr utan biljetter.

– Vi rekommenderar därför att vara ute i god tid och inte riskera att stå utan biljett även i år, säger Erika Olsson och avslutar:

– Vi ses på Scandinavium!

Foton: Johan Lilja, Anna-Lena Lundqvist

Presenteras av: