Vill du bli trädgårdsmästare, florist eller veterinär? Här är skolan för dig!

Drömmer du om en karriär som veterinär, florist eller trädgårdsmästare? Då är Himmelstalunds utbildningscentrum något för dig. Här får du en attraktiv yrkesexamen som gör dig jobbredo direkt efter gymnasiet – och behörighet till många av Sveriges universitet och högskolor.

Vid den södra infarten till Norrköping och i det natursköna Himmelstalundsområdet ligger Himmelstalunds utbildningscentrum. Här finns några av landets mest populära gymnasie- och vuxenutbildningar inom djur, trädgård och floristik. Samtliga utbildningar ger dig en yrkesexamen och behörighet till högskola.
– Du kan välja mellan att börja arbeta direkt, både i Sverige och utomlands, eller avancera genom att studera vidare inom ditt yrke, berättar Pia Janbrand Rosengren, tf enhetschef för trädgård- och floristutbildningen.

Himmelstalunds utbildningscentrum samlar runt 270 gymnasieelever och 100 vuxenstuderande. Utbildningarna blandar teori med praktik och har en APL (arbetsplatsförlagd lärande) som ger en viktig ingång till arbetsmarknaden.
– Många som studerar hos oss har jobb när de är klara med sin utbildning, men det täcker inte upp behovet, berättar Pia Janbrand Rosengren.

”Det ger stora möjligheter”
Den som väljer utbildningen med inriktning trädgård får kompetens och erfarenhet kring att anlägga och sköta trädgårdar, odla växter och grönsaker – och beskära träd och buskar. Det möjliggörs inte minst av skolans sju hektar markområde med odlingsmark, växthus, park och en markbyggnadshall.
– Det är en bred trädgårdsutbildning och du kan bland annat arbeta som trädgårdsanläggare, frilandsodlare, parkarbetare eller försäljare i trädgårdsbutiker.

Vill du anmäla dig till naturbruksprogrammet eller vuxenutbildningen med inriktning trädgård? Klicka här!

Utbildningen med inriktning djur ger istället stora möjligheter för den som vill arbeta som djurvårdare i exempelvis en djurpark eller på ett djursjukhus direkt efter gymnasiet, berättar Pia.
– Du får rikta in dig mot djurpark, djursjukvård, zoohandel eller hund och på plats på skolan har du tillgång till ett hunddagis och en av Sveriges modernaste djuranläggningar med bland annat fåglar, smågnagare, kaniner, fiskar och reptiler.

Vill du utbilda dig till djursjukvårdare på Himmelstalunds utbildningscentrum? Klicka här!

Utbildar framstående florister
Sedan starten 1964 har Himmelstalunds utbildningscentrum även utbildat landets bästa florister via Hantverkarprogrammet med inriktning floristik. Alla praktiska lektioner är skolförlagda och kompletteras med en APL i blomsterbutiker runt om i Sverige och även utomlands. Dessutom är alla lärare behöriga yrkeslärare och högt meriterade florister.
– Det är en stor brist på utbildade florister och här får du en floristutbildning av hög kvalitet där du lär dig allt du behöver kunna för att bli en bra florist. Många av våra före detta elever är framstående florister både som företagare och tävlingsflorister, säger Pia och avslutar:
– I slutet av utbildningen avlägger eleverna yrkesprov och erhåller yrkesbevis. Det är en bra merit när du söker jobb och som ett första steg mot Gesäll- och Mästarbrev.

Drömmer du om att bli florist? Ansök till Himmelstalunds utbildningscentrum. Klicka här!

Skolan erbjuder gymnasieutbildningar och naturbruksprogrammet med inriktning djur och trädgård, hantverksprogrammet med inriktning florist, en gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildningar inom djur, trädgård och floristik.

Besöksadress:
Utställningsvägen 28
Box 713 (postadress)
601 16 Norrköping

Kontaktinformation:
Tel: 011-283300
Maila oss här!