Ett stort utbud av fastigheter, men få sjötomter

Sjötomter på franska Riviera kostar från 1.000.000 €

Det finns ett otroligt utbud av fastigheter på Franska Rivieran. Detta är den Europeiska elitens sommarnöje sen 140 år. Engelsmännen var de första att upptäcka de otroliga stränderna, vajande palmerna och det fantastiska klimatet.

Nästan all bebyggelse är privata villor med stora tomter. Detta gör att naturen är väl bevarad och att det är väldigt grönt. Många av fastigheterna har riktiga parker med hundraåriga träd.

De allra lyxigaste villorna ligger vid Cap Ferrat och Cap d’Antibes. Där kan en fastighet kosta flera hundra miljoner kronor.

Drömmen är förstås att ha ett eget hus med ”pieds dans l’eaux”, alltså sjötomt. Dessa tomter är nästan alltid upptagna av enorma palats med jätteparker och byggdes för över hundra år sedan. Dessa fastigheter kostar hundratals miljoner kronor.

Ibland dyker det dock upp någon pärla till ett mer normalt pris.

Villa Marouette i St Aygulf är ett sådant exempel. Den här charmiga fastigheten ligger direkt vid Medelhavets strand.

Priser för Villa Marouette är bara 1.345.000€ vilket gör den till den billigaste villan med sjötomt i Medelhavet som vi hittat. Det är ytterst sällan sådan här fastigheter kommer ut på marknaden.

Villa Marouette är en sekelskiftesvilla som ägs av Barbro och Rolf Lundqvist sen 10 år. De har bott där varje vår och varje höst. Sommar och vinter har de bott i Sverige. På sommaren hyr de ut fastigheten och den är förstås mycket eftertraktad, eftersom den ligger precis vid Medelhavets strand. Nu har Barbro och Rolf bestämt sig för att flytta till Sverige för gott. Man kan nå dem här: info@villamarouette.com