Allt vatten du behöver med Orbital Shower – inte en droppe merBadrummet står för 50 procent av allt vatten vi gör av med i våra hushåll. Det är inte rimligt i en värld där vattenbrist är en allt vanligare utmaning för allt fler människor. Orbital Shower är den smarta duschen som spar på både vatten och energi. Orbital Shower är världens första cirkulära duschsystem som drastiskt minskar förbrukningen av vatten och energi – den moderna lösningen för hållbar vattenanvändning.

– Vi använder vatten på samma sätt som för mer än 200 år sedan, vilket inte är rimligt. Jämför det med energisektorn där man har kommit med mängder av lösningar för att effektivisera energiåtgången. Nu är det hög tid att vi fokuserar på en annan viktig naturresurs: jordens färskvatten, säger Mehrdad Mahdjoubi, Orbitals CEO och grundare.

Orbital Shower renar och återcirkulerar vattnet vilket gör att man kan spara upp till 90 procent av vattnet och upp till 80 procent av energin som vanligtvis går åt vid vardaglig användning. Dessutom styrs tryck, temperatur och flöde mycket mer exakt än i en vanlig dusch. Det ger en härlig duschupplevelse utan kompromisser där man kan fortsätta att njuta av långa sköna duschar utan att slösa på vatten och energi.

”Vi behöver alla göra en förändring”
Människor runt om i världen upplever hur tillgången till vattnet sinar, i vissa länder är problemet större än i andra. Till följd av den snabba befolkningsökningen i världens städer kommer vattenbristen bli ett allt större problem och vardag för många fler.

– När det kommer till kritan behöver vi alla göra en förändring, stora som små aktörer, säger Pål Katsler, Marketing Director på Orbital.

Den största vattenförbrukningen i ditt hushåll sker i badrummet – och upp till hälften av all energi i hushållet går åt till att värma vatten till dusch och bad. Tanken med Orbital Shower är att förändringen görs så nära vardagen som möjligt. Det finns åtgärder som både kan göras systemmässigt i samhället och på individnivå. Orbital Shower gör att förändringen som krävs kan ske på flera plan, då även privatpersoner kan bidra till en mer hållbar användning av den livsviktiga resursen.

– Vi måste börja använda vatten smartare. Med Orbital Shower kan du spara och hushålla med vattnet på ett bekvämt sätt som även gör att du kommer se de positiva effekterna på el-räkningarna, säger Pål.

Är du nyfiken på hur framtidens dusch fungerar? Boka en personlig visning här.

Ett slutet vattenkretslopp
Orbital Shower är ett smart vattenkretslopp med ett patenterat återvinningssystem. När du duschar kontrolleras vattnets kvalitet av en sensor 20 gånger per sekund. Här börjar vattnets återvinningsresa. Sensorn analyserar kvaliteten och avgör vilket vatten som ska renas och återcirkuleras och vilket som ska ersättas med nytt. Vattnet som återcirkuleras genomgår ett partikelfilter och en UV-behandling. Det värms också upp till exakt önskad temperatur. Detta sker momentant och du kan njuta så länge du vill.

Med Orbital Shower kan vi börja revolutionera hela världens vattenanvändning. Vi står redan på frontlinjen, är besatta av utveckling och älskar banbrytande idéer. Men teknologi och innovation kan aldrig förändra någonting utan människorna. Förändrarna.

Orbitals huvudkontor, Orbital House, finns i Malmö, i en minnesmärkt 1800-tals byggnad på Östergatan 32 som tidigare rymt Riksbankens Malmöfilial. I Hjärup och Svedala finns produktionsfaciliteter och företagets serviceorganisation. Orbital har även ett team i Stockholm som utgår från bolagets lokala showroom.

Besök Orbitals hemsida här