Caroline, 30: ”Appen gör det kul att träna inför halvmaran”Hon tränar minst fem dagar i veckan och lever för att utmana sig själv.
Efter en spontanstart i Stockholm Marathon i juni fick Caroline, 30, blodad tand och tränar nu inför Ramboll Stockholm Halvmarathon 15 september – med hjälp av figure running-appen Shaperunner.
– Man tänker inte på att man tränar, det är perfekt, säger hon.

Hon beskriver löpning som den ultimata frihetskänslan och ger sig ut i löpspåren så snart vädret tillåter. Caroline, 30, älskar att träna och är en vinnarskalle utav rang.
– Att kämpa mot ett mål taggar verkligen igång mig och jag kopplar det mesta till tävlingar, oavsett om det handlar om att göra ett riktigt bra jobb på min arbetsplats eller att slå mitt personliga rekord i ett lopp.
1 juli höjs anmälningsavgiften – passa på att anmäla dig till Stockholm Halvmarathon nu

Efter att ha fått en sista minuten-startplats i Stockholm Marathon i början av juni fick hon upp ögonen för långdistanslöpningen och har bestämt sig för att anmäla sig till halvmaran som går av stapeln 15 september.

”En populär distans”
Det 21 098 meter långa halvmaratonloppet genom Stockholm har sprungits av tusentals personer sedan starten 1927. 2007 bytte det namn till Stockholm Halvmarathon och enligt David Fridell, marknadschef hos arrangören Marathongruppen, är just halvmaran en utmanande men populär distans.
Vill du veta mer om loppet? Klicka här

– I år samarbetar vi med Ramboll och introducerar ett helt nytt manér. Fler än 15 000 löpare från över 80 nationer kommer att springa loppet mitt i Stockholms innerstad. Vi startar och går i mål i området mellan Slottet, riksdagshuset och Operan – det är en rejäl utmaning som de flesta kan klara med rätt träning.

Lanserar figure running-app
Ramboll arbetar med att utveckla framtidens hållbara städer och i samarbetet med Stockholm Halvmarathon ställde de sig frågan hur det kunde bli roligare att springa i stadsmiljöer.

Lösningen skapades i samarbete med Rambolls ingenjörer och stadsplanerare och resulterade i appen ShapeRunner.
– Appen kostar ingenting att ladda ner och har ett antal förprogrammerade löprundor i exempelvis Stockholms innerstad. En röst guidar dig sedan när du springer och istället för att springa i cirklar eller runt en stadsdel formar du figurer i spåren, säger David.
Vill du testa ShapeRunner? Ladda ner den här

Caroline berättar att löpträningen har blivit mycket roligare sedan hon började använda ShapeRunner.
– Jag har alltid tyckt att det har varit svårt att hitta bra löprundor i Stockholm och om man springer ofta tröttnar man ofta på de man brukar ta. Det är dessutom kul att ha en röst i öronen när man tränar, det känns som att springa med en kompis eller coach. Ska jag vara helt ärlig är ändå det absolut bästa att man kan se vilken tid andra har fått på samma rundor – och kunna slå dem. Jag kommer att vara väl förberedd inför loppet i september.

Lördagen den 15 september tar löparna över city när Ramboll Stockholm Halvmarathon firar sitt 18:e lopp. Denna gång med ny spännande huvudsponsor samt nytt manér. Mitt i Stockholms innerstad kommer runt 15 000 löpare från över 80 nationer springa. Du också hoppas vi.

Halvmaraton är en populär distans. 21 098 meter är en rejäl utmaning, samtidigt är det en sträcka de flesta klarar med rätt träning. Ramboll Stockholm Halvmarathon har en unik bana där vi startar och går i mål i området mellan Slottet, Riksdagshuset och Operan. När du har medaljen runt halsen skålar du med lättölen Halvan Klar och firar tillsammans med vänner i vårt After Run.