”Att flytta till Åland var mitt livs bästa beslut”

Åland – platsen där solen alltid skiner, vattnet alltid är blått och glassen alltid är god, åtminstone om man frågar allmänläkaren Emil Sanders. – När jag växte upp tillbringade jag långa somrar hos min mammas familj och förälskade mig i Åland. Att för fyra år sedan flytta hit för att arbeta inom primärvården har varit […]

Så kombinerar läkaren Marina två karriärer på Åland

När ryskfödda Marina som 15-åring flyttade till Sverige för att avancera sin karriär som bordtennisproffs hade hon inga tankar på att bosätta sig i Norden permanent. 24 år senare har hon utbildat sig till läkare på KS i Stockholm och är verksam som primärvårdsläkare på Åland – sida vid sida med karriären i finska bordtennislandslaget.

På Åland hittar du äkta livskvalitet

Efter studentexamen från Ålands lyceum i Mariehamn gjorde Maria Williams som så många andra ålänningar; flyttade till Sverige för vidare studier. Läkarstudierna i Uppsala varvade hon med sommarjobb ombord på Galeasen Albanus med seglatser i den åländska skärgården. Segling har varit ett viktigt inslag i Marias tillvaro; idag seglar hon en Vindö 40 med sin familj i något som hon kallar för ”världens vackraste skärgård”.

Unik och utvecklande miljö på ÅHS

Inom Ålands hälso- och sjukvård finns utmärkta möjligheter till professionell utveckling i en mycket trivsam arbetsmiljö. Här bedrivs verksamheten som en patientcentrerad helhet, med korta beslutsvägar och omfattande, tvärdisciplinärt arbete.

På Åland kan du fokusera på att vara läkare

För Ålands läkare är förutsättningarna annorlunda – här finns utrymme och resurser för att verkligen vårda patienterna och arbetet bedrivs med stor frihet under ansvar. Samtidigt är stämningen positiv och öppen och det är aldrig långt till en hjälpande hand.